Bu heyecanla herkese hatırlı bir merhaba demek isterim.
Heyecanımı katlayan bir husus da bu topluluğun hayatımın tam da keskin dönüşlerine/kararlarına rastlamış olmasıdır. Profesyonel anlamda hiç müzik yapmadım yani geçimimi müzikten sağlamadım. Hukuk Fakültesi mezunuyum. Ama müzik hayatımın hep en özel köşesinde olmuştur.
Her şey çocukluğumda babamın bendeki müzik aşkını! fark edip bir cura almasıyla başladı ama bu benim ilk enstrümanım değildir.
Ortaokul çağlarında İzmit Halkevi'nde ilk bağlama derslerimi aldım. 2008-2010 yılları arasında ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Bölümünde eğitim gördüm. Lise zamanlarında Erkan Oğur ve Bülent Ortaçgil müziğini keşfettim ve kısa sürede kendime bir gitar edindim. Amacım perdesiz gitar çalmaktı. Bir kaç yıl sonra ilk perdesiz gitarımı edindim. Yıllar sonra ise Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde Erkan Oğur yönetimindeki "Perdesiz Gitar ve Kopuz Atölyesi'ne katıldım. Gerçekten büyük bir şanstı. Perdesiz Gitar yolculuğum ya da Erkan Hoca'nın deyimiyle "Sonsuz Perdeli Gitar" yolculuğum, sonsuzluğa uzanan anılar hediye etti bizlere.
Yıllar içerisinde İzmit'teki Türk Halk Müziği korolarında korist ve solist olarak bulundum. Pandemiye kadar olan süreçte de korolara gitarımla eşlik ettim. Müzikal ve sosyal anlamda bu dönemlerin bana çok güzel katkıları oldu ancak pandemi sonrası koro çalışmalarını tamamen bırakıp kendi içimdeki müziğe yönelmek istedim. Yaklaşık 5 yıldır kendime çalıp söylüyorum ya da kendimi arıyorum. : )
Küçücük bir ses kayıt cihazıyla başlayıp uzun yıllar ipad üzerinden GarageBand kullanarak kayıtlar yaptım. Son dönemlerde artık işin mix kısmına eğilme ihtiyacı hissettim ve fark ettim ki kayıt sonrası, en az kayıt öncesi kadar önemli. Bestelemek, çalıp kaydetmek ve çıktı üzerinde mix ve mastering yapmak yaratım sürecinin bütününü oluşturuyor.
Haliyle son zamanlarda, aldığım kayıtları kendi becerimle işleyebilmek adına kayıt teknolojileri üzerine eğilmek istedim. Henüz yolun çok başındayım. Biliyorum ki bu alan bir derya deniz ve oldukça karmaşık. En azından bu yolculukta yalnız olmadığımı bilmek umut verici. Umudumuzu tazeleyen Doruk Hoca'ya, fikirleri ve paylaşımlarıyla bu foruma değer katan her bir üyeye çok teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum. Herkesin bu forumdan arzu ettiği ölçüde istifade etmesini diliyorum. Umarım her şey gönlünüzden geçirdiğiniz güzellikte olur...
Yıllarca bir hatıra defteri gibi kullandığım, hiçbir kaygı taşımayan bazı müzikal anıların bulunduğu, youtube ve soundcloud hesaplarımın linkini şöyle bırakmak isterim:
- https://www.youtube.com/@ugurdurmaz4141
- https://soundcloud.com/ugurdurmaz
"belki bir gün bilmeden buluşuruz
denizin kıyısında, çocuğun düşlerinde,
poyrazın ayazında, lodosun yağmurunda,
gerçeğin kuytusunda, güzelin tohumunda
ya da sivrisinek sazında, usulca..."
Uğur Durmaz
Ocak 23, 2025
İzmit