Hangi DAW

Lost Dreams

Hangi DAW

Mesaj gönderen Lost Dreams »

Not: İlk Müzik Teknolojileri Genel/Diğer yazısı.
Şimdi ben Ableton kullanıyorum ama Doruk Hoca'nın dedikleri doğru ses kartımdan bir Ableton bir de Pro tools çıktı Midi Klavyeden ise Ableton çıktı Pro Tools iyi mi yoksa başka DAW almalımıyım?
mustafanar

Re: Hangi DAW

Mesaj gönderen mustafanar »

Programa ne söylerseniz, o da size onu yapar. kullanımını en iyi bildiğiniz, yada öğrenmekte zorluk çekmeyeceğiniz daw hangisi ise, onu tercih edin. bir programın diğerinden tek farkı, ara yüzü.
demiraliatilgan

Mesaj gönderen demiraliatilgan »

mustafanar yazdı: 17 Oca 2025 10:25 Programa ne söylerseniz, o da size onu yapar. kullanımını en iyi bildiğiniz, yada öğrenmekte zorluk çekmeyeceğiniz daw hangisi ise, onu tercih edin. bir programın diğerinden tek farkı, ara yüzü.
En doğru cevap. Siz neyi iyi biliyor ve neyi doğru şekilde kullanabiliyorsanız onu kullanmaya devam edin. Teknoloji o kadar gelişti ki artık hiçbir DAW diğerinden üstün değil. Elbette bazı küçük ayrıntılarda bazı öncelikleri var ama genel anlamda hepsi de birbirinden güzel ve işlevsel.
Not: 2012 yılından beri Ableton, FL Studio, Cubase, Pro Tools ve Studio One denemelerim oldu ve hatta bazılarının lisanslarını bile aldım ama hiçbiri beni Ableton kadar tatmin etmedi. Ya çok alıştığım için veya içgüdüsel. Bilmiyorum ama çok seviyorum. İçinizden ne geliyorsa ve neye alışkınsanız ona devam edin. Kolay gelsin, başarılar dilerim.
onur

Mesaj gönderen onur »

En iyi DAW gibi düşünme bence. Şuan her DAW herşeyi yapacak kapasitede fakat yine de özelleştiği alanlar olduğunu söyleyebiliriz. Mesela Ableton Live canlı müzik, elektronik müzik prodüksiyonu alanlarında iyiyken bana göre mix ve kayıt alanlarında çok iyi değil. Pro Tools da yine bana göre geleneksel kayıt ve miks için uygunken müzik prodüksiyonu alanaında zayıf diyebilrim. Kötü veya zayıftan kastım yapılamaz değil, yapılır ama daha kolay yapılabilen DAW lar var. Benim sana önerim daha all-around bir DAW seçmen olurdu. Ben Studio One kullanıyorum ve yukarıda saydığım özellikler rahatlıkla yapıılıyor ve öğrenmesi de çok kolay.
I_R_on

Mesaj gönderen I_R_on »

Kesinlikle sürekli bir alım telaşı içinde olman gerekiyor. Öyle olmasa youtube yayıncıları sürekli yeni bir şeylerin reklamını yapmıyor olurdu diye düşünüyorum. Müzisyenlik, sürekli bir plugin / software / hardware alımı olmadan düşünülemez, yaşanmaz.