Demo çalışma

mustafanar

Demo çalışma

Mesaj gönderen mustafanar »

Merhabalar, bu çalışmada ki müziği, FL Studio ile, görüntüleri ise canva'dan alıp, da vinci resolve ile editledim. müziğin tarzı hakkında bir fikrim yok :D
Herkese kolay gelsin..

https://www.youtube.com/watch?v=wuj6VEL ... rt_radio=1
Emre Sezgin

Re: Demo çalışma

Mesaj gönderen Emre Sezgin »

mustafanar yazdı: 15 Tem 2025 16:26 Merhabalar, bu çalışmada ki müziği, FL Studio ile, görüntüleri ise canva'dan alıp, da vinci resolve ile editledim. müziğin tarzı hakkında bir fikrim yok :D
Herkese kolay gelsin..

https://www.youtube.com/watch?v=wuj6VEL ... rt_radio=1
Sahane is olmus, Mustafa hocam. Gorsel butunluk cok guzel. Muzik ile uyum fevkalede. Cok begendim.

Muzik belli bir turde degil. Daha cok ambient, textural theme gibi olmus ama ikinci kisimda ambinasi koruyarak synthwave'e donulmus, ilginc olarak drum&bass drums loop tercih edilmis. Ve de cok yakismis.

Mesajindan anlayamadim ama muzigi sen yaptiysan hocam, drone bass'de 200Hz civarinda bir uguldama var spesifik bir nota yapiyor o uguldamayi (bassin ikinci notasi, ilk nota degil). Oraya bir bak bence. Tresholdu iyi ayarlanmis -2, 3 db'lik bir dynamic eq koyarsan oraya, o ugultu azalabilir. Bass yurumeye baslayinca ilk notanin verdigi derin ve karanlik duygu azaliyor. Belki diger notalarin altinda devam ettirip, pedal point gibi kullanabilirsin ki o derin modu kaybetmeyelim. Benzer bir uguldama padlerin birinden de geliyor. O da sanirim 500-800Hz araliginda.
Drumslari biraz daha hacimli olabilir sanki. Hats lerde resonans duyuyorum bir de-esser (vocal haricinde de kullanirim ozellile hats lerde :)) yada high self eq dusunebilirsin.

Eline saglik, Kolayliklar
mustafanar

Mesaj gönderen mustafanar »

Emre hocam, ayrıntılı bir şekilde dinleyip, noktasal tespitleriniz için çok teşekkür ederim.

Uğultudan her ne kadar nefret etsem de, onun bir tık gerisinde olmak, parçaya derinlik katıyor diye düşünüyorum, maalesef burada işin ucu biraz kaçmış, uğultu sizin de dediğiniz gibi var. Bu aralar yeni keşfettiğim TAL-Reverb kullanıyorum, sanırım tam çözemedim. baştaki çan sesi ve fondaki sweep için synthMaster2 KV331 i kullandım, kendi içerisinde yeterince delay olmasına rağmen, bir de kanala DearVR ekledim, buda ilerleyen bölümlerde diğer padlerde çakışmaya sebep oluyor zannedersem. Parçanın tamamı bana ait ve vakit buldukça, daha kapsamlı bir extented versiyonunu yapmayı planlıyorum, bahsettiğiniz noktaları dikkate alacağım. Tekrar teşekkürler, keyifli günler dilerim.. :)
Emre Sezgin

Mesaj gönderen Emre Sezgin »

mustafanar yazdı: 16 Tem 2025 09:25 Emre hocam, ayrıntılı bir şekilde dinleyip, noktasal tespitleriniz için çok teşekkür ederim.

Uğultudan her ne kadar nefret etsem de, onun bir tık gerisinde olmak, parçaya derinlik katıyor diye düşünüyorum, maalesef burada işin ucu biraz kaçmış, uğultu sizin de dediğiniz gibi var. Bu aralar yeni keşfettiğim TAL-Reverb kullanıyorum, sanırım tam çözemedim. baştaki çan sesi ve fondaki sweep için synthMaster2 KV331 i kullandım, kendi içerisinde yeterince delay olmasına rağmen, bir de kanala DearVR ekledim, buda ilerleyen bölümlerde diğer padlerde çakışmaya sebep oluyor zannedersem. Parçanın tamamı bana ait ve vakit buldukça, daha kapsamlı bir extented versiyonunu yapmayı planlıyorum, bahsettiğiniz noktaları dikkate alacağım. Tekrar teşekkürler, keyifli günler dilerim.. :)

Hocam calismalarini dinlemek keyif benim icin. Hem yaratici hem de profesyonel bir sekilde yaklasiyorsun bu ise :)

Kanala yonlendirilen delay ve reverblerde cok dikkatli olmak lazim. Ozellikle send miktari kritik. Efectler kanal cikisi stereo out'a gittigi icin aslinda sadece bir enstrumana kullandigini dusundugun effect aslinda tum mixin kalitesini etkiliyor. (return'u kendi kanalina da yonlendirebilirsin ama yanlis uygulama feedback yapar. Ben tercih etmiyorum genelde) Bu yuzden acilan effect kanalini cok dikkatli process etmek gerekiyor. Ben her zaman effect plug-in oncesi kanala EQ uyguluyorum. 200hz'e kadar low'lari 8khz sonrasi hz lari kesiyorum. Lowlari effectlerde kesmek lazim cunku reverb delay gibi effectler low frequency uretiyor bu da miksin kapanmasina yada bogulmasina neden oluyor. (Plug-in sonrasi da kullanabilirsin. Plug-in sonrasi EQ ile Reverb'un patlayan catlayan resonans yapan yerlerini de duzeltebilirsin.) Effect plug-in den sonra ilgili enstruman kanalina SC edilmis bir compressorde attack ile reverb'un enstruman ustundeki miktari ve release ile de effect tailini kontrol ediyorum. Effectin mix uzerinde yayilmasini da engelliyor. (washy diyorlar genelde) Boylece daha temiz oluyor ses. Ayni zamanda bahsettigim SC compressor effectin bahsettigin padlerinle cakismasini da engeller. Ama bence senin padlerinde ki uguldama effectten gelmiyor. Pad'in kendi icinde var. 2khz civarini dikkatle incele bence.

Extended versiyonunu merakla bekliyorum. Kolaylik dilerim :)