Yeni Bestemin Demosu Bitti Fikirlerinizi Merak Ediyoorum
Yeni Bestemin Demosu Bitti Fikirlerinizi Merak Ediyoorum
Selamlar uzun yıllar önce başladığım bestemin ilk demosunu bitirdim, Fikirlerinizi merak ediyorum, saygılar.
https://www.youtube.com/watch?v=QkTUew3cbFY
https://www.youtube.com/watch?v=QkTUew3cbFY
Re: Yeni Bestemin Demosu Bitti Fikirlerinizi Merak Ediyoorum
Kulağa oldukça profesyonel geliyor.. Bu tarzın dinleyicisi olduğumu söyleyemem ama oldukça başarılı! Hüzün duygusunu çok temiz aktarmışsınız. Kulağı rahatsız eden bir pürüz duyamıyorum, İyi bir vokalle birlikte Türkiye'de büyük bir kitleye hitap etme potansiyali olan bir eser bence, ben öyle düşünüyorum. Yolunuz açık olsun hocam
En son han gee tarafından 19 Mar 2025 22:20 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben hep kendi duymak istediğim şekilde şeyler üretiyorum. Bestelerimin sayısı gitgide çoğalıyor. Birgün bir şekilde başarı elde edebilirsem çok mutlu olacağım. Müzik sektörüne yabancı olunca bu işler çok zor oluyormuş. Kimsenin ne benden ne de bestelerimden haberi yok.han gee yazdı: 19 Mar 2025 16:33 Kulağa oldukça profesyonel geliyor.. Bu tarzın dinleyicisi olduğumu söyleyemem ama oldukça başarılı! Hüzün duygusunu çok temiz aktarmışsınız. Kulağı rahatsız eden bir pürüz duyamıyorum, İyi bir vokalle birlikte Türkiye'de büyük bir kitleye hitap etme potansiyali olan bir eser bence, ben düşünüyorum. Yolunuz açık olsun hocam
Evet bu malesef doğru, daha az yaratıcı ama network'ü geniş bir sanatçı olmak daha yaratıcı ama çevresi dar bir sanatçı olmaktan avantajlı hale geldi. Mesele bir alanda ustalaşmaksa insan zaten bir yola çıktığında istikrarlı biriyse yolda öğreniyor o işi ve inceliklerini. Ama amaç sükse ve popülarite yakalamaksa o zaman yürüdüğü yol kimlerle kesişiyor? işte bu başarıyı çok bu belirliyor..
Enstrumanlar ve mix çok fazla bir çaba sarfetmeden güzel bir şekilde harmanlanmış sanırım. Logic Pro'nun da burada bir artısı var sanıyorum, enstrumanlar da oldukça kaliteli.
Besteyi ben biraz Tarkan'ın Sabret şarkısına benzettim.
ps: Video izlenmiyor ki diye açılışı yapacaktım ancak vpn ile erişim yapabildiğimi hatırladım
ps: Video izlenmiyor ki diye açılışı yapacaktım ancak vpn ile erişim yapabildiğimi hatırladım
hocam cevabınız için teşekkür ederim. yaptığım ve yapacağım herşeyin birşeylere benzememesinin imkanı yok sanırım. neler neler denedim hep bişeylere benzedi diye silip attım. sırf bu yüzden türk müziği makamlarına mı yönelsem diye bile düşündüm. mutlaka bir geçiş, solodan kısa bir bölüm, ufak bi parça benziyor. bir de ben oldum olası müzik dinlemem ve hiç bişeyi de takip etmem. oo ilk defa ben yaptım diye sevinirken büyük bir kısmının neredeyse kopya olduğu şeyler de çıktı ortaya. kulak tanıdık armonileri sevdiği için çok kez yapılmış oluyor. durum böyle olunca solo bile 2 oktavda geziyor, hasbel kader bi sanatçıya versek 1 kere okusa benim şarkılarımı sesi yorulurI_R_on yazdı: 20 Mar 2025 01:38 Enstrumanlar ve mix çok fazla bir çaba sarfetmeden güzel bir şekilde harmanlanmış sanırım. Logic Pro'nun da burada bir artısı var sanıyorum, enstrumanlar da oldukça kaliteli.
ps: Video izlenmiyor ki diye açılışı yapacaktım ancak vpn ile erişim yapabildiğimi hatırladım![]()
mix mastering için kaliteli ekipmanlar gerektiğini farketim. müzikten para kazanmayınca müziğe para harcamak oldukça zor. kulaklığım presonus hd7 yaklaşık 6 senedir kullanıyorum. frekansları köreldi, iyi kötü stüdyo monitörlerim var apartman dairesine 1 saat bile kullanmadım. bu konuda kendimi de pek geliştiremedim. duyamadıktan sonra ne yapsam boş. o yüzden eq bile kullanmıyorum, seslerin presetleri nasıl ayarlıysa öyle kullanmaya çalışıyorum. kompresör , reverb, chorus gibi şeyler kullanıyorum sadece, masteringte de sadece vintage limiter açıyorum. ozone içinde kullandığım preset bossa flavor, onda da volümü çok yükseltmemeye özen gösteriyorum. mix kötü olunca masteringde volümü yükseltince çamur gibi oluyor.
Birebir aynı olmadığı sürece benzemesinde bir sakınca yok. Her kulak o benzerliği yakalayamaz da zaten.
Yaptığım ilk bestelerden birini bir müzik hocasına dinlettiğimde Ela gözlüm'ü yaptığımı söylemişti. Ne kadar benzerlik vardı hatırlamıyorum ama ister istemez bir öykünme durumları oluyor sanırım. Bu şekilde olan benzerlikler zaten yapılan iş delicesine popüler olursa manuel takip ile ancak tespit edilebilir.
Ünlü birine parça verebilme idealinizi umarım gerçekleştirebilirsiniz, zor bir ideal. Popüler olanın sıradan eserinin şansı piyasada daha fazla maalesef.
Yaptığım ilk bestelerden birini bir müzik hocasına dinlettiğimde Ela gözlüm'ü yaptığımı söylemişti. Ne kadar benzerlik vardı hatırlamıyorum ama ister istemez bir öykünme durumları oluyor sanırım. Bu şekilde olan benzerlikler zaten yapılan iş delicesine popüler olursa manuel takip ile ancak tespit edilebilir.
Ünlü birine parça verebilme idealinizi umarım gerçekleştirebilirsiniz, zor bir ideal. Popüler olanın sıradan eserinin şansı piyasada daha fazla maalesef.
cevabınız çok aydınlatıcı oldu çok teşekkür ederim. mesela koskoca bir şarkı içinde sadece kısa bir geçiş benziyor diye, insanlar bu şarkı şuna benziyor deyip geçiyor. örnek olarak size bir şarkı paylaşmak istiyorum. yıllar önce aklıma bi melodi gelmişti kaydettim. sonuç 3 şarkıya benizyor deyip geçtiler. bunu yakın zamanda pop müzik formatına geçirip demo yapacağım, zaten ritim işin içine girince akorlar geçişler çoğu kaybolup gidiyor.
bu şarkıyı Ahmet Kaya Acılara tutunmak ve Özgür Elvelda'ya benzettiler. bir de siz bakın bakalım
https://soundcloud.com/flamencodiablo/2 ... al_sharing
bu şarkıyı Ahmet Kaya Acılara tutunmak ve Özgür Elvelda'ya benzettiler. bir de siz bakın bakalım
Parçanın başında ve içinde tekrar eden kısmın belli sayıda/oranda nota benzerliği var Acılara Tutunmak ile "aramakmış oysa sevmek" ile başlayan kısma benziyor... Şarkının yapısı, devamı filan pek tabii alakası yok o parça ile. Böyle benzerliklerde niyet önemli, oradan alıp kullanmadığınız sürece sorun yok. Dediğim gibi parça hit olmadıkça zaten yakalanabilecek benzerlikler olmuyor bunlar.Boomer yazdı: 22 Mar 2025 16:54 cevabınız çok aydınlatıcı oldu çok teşekkür ederim. mesela koskoca bir şarkı içinde sadece kısa bir geçiş benziyor diye, insanlar bu şarkı şuna benziyor deyip geçiyor. örnek olarak size bir şarkı paylaşmak istiyorum. yıllar önce aklıma bi melodi gelmişti kaydettim. sonuç 3 şarkıya benizyor deyip geçtiler. bunu yakın zamanda pop müzik formatına geçirip demo yapacağım, zaten ritim işin içine girince akorlar geçişler çoğu kaybolup gidiyor.
Hatta size bariz bir örnek vereyim kendimden. Cover/Remix yaptığımda para kazanma gibi bir durumumun olmadığı soundcloud'da yayınlıyorum genelde, youtube/spotify gibi platformlarda yayınlamıyorum.
Dombra için retro synth versiyon yapmıştım, soundcloud'da yayınladım.
https://soundcloud.com/nejat-dilek/domb ... th-edition
Suno üzerinde cover imkanları filan çıktığında yaptığım bu parçayı değerlendirmek istedim. Melody line'ı ve şarkının yapısını biraz değiştirip suno'ya cover ettirdim ve yayınladım.
https://www.youtube.com/watch?v=2-PD1wn-TVQ
Bu şarkının piyasada iş yapma gibi bir durumu olmadığı için açık açık yazıyorum. Piyasayı kasıp kavursa üstte anlattıklarıma ulaşım subjektif görüş ile olur ancak. Hele de soundcloud'daki parçayı yayınlamasaydım Inner Circle'ın tamamen özgün bir eser olduğunu iddia edebilirdim.
Özetle, yapın, yayınlayın, sıkıntı yok. Siz özgün olduğunu biliyorsanız, sorun yaratmayan bir yayıncı ile yayınladığınızda sıkıntı yaşamazsınız.
Bir önceki işinizle aynı kalitede, elinize sağlık.