biraz hareket, biraz eğlence :)
-
mustafanar
biraz hareket, biraz eğlence :)
Bir amatör olarak yaptığım bu çalışmayı, yorumlamınızı umarım..
Kolay gelsin..
https://www.youtube.com/watch?v=SLwq2d1 ... rt_radio=1
Kolay gelsin..
https://www.youtube.com/watch?v=SLwq2d1 ... rt_radio=1
Re: biraz hareket, biraz eğlence :)
Bana hareketten çok chill out havası verdi. Güzel olmuş, filtrelerin cutoff'larına epey bir dokunmuşsunuz. YZ ninjayı 4 parmaklı yapmayaymış iyiymiş 
Tarzını gerçekten beğendim teknik hataları hissedecek ve yorumlayacak kadar bilgi birikimim yok bence oldukça başarılı, nacizane yorumum
-
mustafanar
Yorumlarınız için teşekkür ederim, hepimize kolay gelsin.. 
-
Jean_Caulfield
Çok beğendim hocam emeğine sağlık. Kullandığın seslerin retro tınısı çok iyi, ayrıca reverb kullanımın çok temiz olmuş.
Mix'ini ayrıca beğendim. Herşey çok temiz ve net duyuluyor.
-
mustafanar
Teşekkür ederim, iyi çalışmalar..Jean_Caulfield yazdı: 03 Şub 2025 10:08 Çok beğendim hocam emeğine sağlık. Kullandığın seslerin retro tınısı çok iyi, ayrıca reverb kullanımın çok temiz olmuş.
-
Emre Sezgin
Hocam eline saglik. Cok keyifli bir synthwave dinletisi oldu. Bassline yuruyusu de Boris Brejcha tadi verdi. Modern sound ile vintage sound fusion olmus bence 
Amatorce yaptigim calisma diyip mutevazoiik yaptigini dusunuyorum
Mixi cok temiz ve sarki profesyonel duyuluyor ayni zamanda da guzel bir production. Effect kullanimi muazzam. Wash out olmadan muthis bir stereo width var sarki da.
Bir iki yorumum olacak ama bunlar teknik yorumdan ziyade kisisel tercihler genelde. Ben olsam bu sarkida bir ton dusuk low kick kullanirdim. Biraz sert bir kick tercihi gibi geldi, bir de bence kick cok onde. Sarkin onunde gibi kick. Yine kisisel olarak dusuncem; sub biraz arttirilabilirdi. Biraz derinlik ihtiyaci var sanki calismanin. Daha dolu altlar istedi kulagim. Kick'in de lowlari az oldugu icin 40-50 hz altlari boost etmek iyi olabilir.
Son olarak ta 1:45 te giren thin pluck biraz kuru geldi. Reverb var ancak bir tik daha istiyor galiba, vardir mutlaka ama delay hic alamadim pluckta. Sanki o da biraz arttirilsa mixe daha iyi otururdu pluck. Biraz mix disi kalmis gibi geldi bana.
Kisacasi cok iyi bir calisma olmus. Emegine saglik
Amatorce yaptigim calisma diyip mutevazoiik yaptigini dusunuyorum
Bir iki yorumum olacak ama bunlar teknik yorumdan ziyade kisisel tercihler genelde. Ben olsam bu sarkida bir ton dusuk low kick kullanirdim. Biraz sert bir kick tercihi gibi geldi, bir de bence kick cok onde. Sarkin onunde gibi kick. Yine kisisel olarak dusuncem; sub biraz arttirilabilirdi. Biraz derinlik ihtiyaci var sanki calismanin. Daha dolu altlar istedi kulagim. Kick'in de lowlari az oldugu icin 40-50 hz altlari boost etmek iyi olabilir.
Son olarak ta 1:45 te giren thin pluck biraz kuru geldi. Reverb var ancak bir tik daha istiyor galiba, vardir mutlaka ama delay hic alamadim pluckta. Sanki o da biraz arttirilsa mixe daha iyi otururdu pluck. Biraz mix disi kalmis gibi geldi bana.
-
mustafanar
Motive edici güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim, yaklaşık altı yıldır müzikle ilgileniyorum, ama sizin de bildiğiniz gibi Boris Brejcha gibi kişilerinyaptığı çalışmaları dinleyince, şahsen kendimi amatörün amatörü olarak görüyorum..Emre Sezgin yazdı: 13 Şub 2025 11:05 Hocam eline saglik. Cok keyifli bir synthwave dinletisi oldu. Bassline yuruyusu de Boris Brejcha tadi verdi. Modern sound ile vintage sound fusion olmus bence
Amatorce yaptigim calisma diyip mutevazoiik yaptigini dusunuyorumMixi cok temiz ve sarki profesyonel duyuluyor ayni zamanda da guzel bir production. Effect kullanimi muazzam. Wash out olmadan muthis bir stereo width var sarki da.
Biliyorsunuz ki ürün ortaya çıkarken, defalarca en küçük ayrıntısına kadar, adım adım ve tek tek dinlememiz gerekiyor,
buda ister istemez bazen ters etki yaparak, hataları görmemize engel oluyor, bu bağlamda
2. kişinin yorumu benim için çok kıymetli, bahsettiğiniz kusurları ancak siz söyleyince fark ettim.
bundan sonra bunun gibi gözden kaçan ufak ayrıntılara daha çok dikkat edeceğim..
AKG K361 kulaklık kullanıyorum, sesleri olabildiğince iyi duyuyor ve "bu oldu" diyorum, sonra referans monitörü olarak kullandığım (M-audio bx4) dinleyince,
bazı seslerin kaybolduğunu fark ediyorum, buda doğru ses şiddetin yakalamak konusunda biraz zorluk çıkarıyor.
özetle, iki arada bir derede ortaya bir şeyler çıkarmaya çalışıyorum
Tekrar teşekkür ederim, sağlıcakla kalın, hepimize kolay gelsin..
-
Emre Sezgin
Kesinlile katiliyorum yorumunuza. Sarkinin uretim asamasinda yuzlerce belki binlerce ayni sesleri dinliyoruz. Bu da sagirlasmamiza ve bariz hatalari duymamiza engel oluyor. O yuzden ben uretimde belli bir asamaya geldigim zaman 3-4 gun calismiyorum o sarkiya. Her geri dondugumde farkli sorunlar tespit ediyorum. Bu tur platformlar, hem yapimcilar hem de genel dinleyicilerin geri bildirimleri almak acisindan cok kiymetli.
Kulaklikla mix yaptiktan sonra, referans monitorlerde ayni seyi duyamamak ve ses kaybi yasamak cok normal. Iyi bir kulaklikla muzik yaparken herhangi bir reflection-yansima olamadan uretim direk kayipsiz kulaklara yansiyor ancak ses monitorlere verildiginde odanin akustik yapisi profesyonel olarak design edilmemisse bazi frekanslarda ses kaybi yada bazi frekanslarin yansimadan kaynakli yukselmesi ve uguldamasi kacinilmaz. Bu nedenle mix yaparken cok ender kulaklik kullaniyorum. Bazen cerrahi eq yapmam gerektiginde ihtiyac duyuyorum O yuzden cok iyi referanslara ve akusitik odaya ihtiyac var iyi bir mix icin ama tabi bu da oldukca yuksek maliyet.
Benim duyduklarimi sarkinizin kusuru olarak degerlendirmeyin lutfen. Sadece duyumda kisiel tercihlerimden bahsettim. Gayet guzel bir is olmus bence.
Iyi calismalar
Kulaklikla mix yaptiktan sonra, referans monitorlerde ayni seyi duyamamak ve ses kaybi yasamak cok normal. Iyi bir kulaklikla muzik yaparken herhangi bir reflection-yansima olamadan uretim direk kayipsiz kulaklara yansiyor ancak ses monitorlere verildiginde odanin akustik yapisi profesyonel olarak design edilmemisse bazi frekanslarda ses kaybi yada bazi frekanslarin yansimadan kaynakli yukselmesi ve uguldamasi kacinilmaz. Bu nedenle mix yaparken cok ender kulaklik kullaniyorum. Bazen cerrahi eq yapmam gerektiginde ihtiyac duyuyorum O yuzden cok iyi referanslara ve akusitik odaya ihtiyac var iyi bir mix icin ama tabi bu da oldukca yuksek maliyet.
Benim duyduklarimi sarkinizin kusuru olarak degerlendirmeyin lutfen. Sadece duyumda kisiel tercihlerimden bahsettim. Gayet guzel bir is olmus bence.
Iyi calismalar
Süper
Şarkının trafiği, seçtiğin synth tonları birinci sınıf.
0:44'te giren ve tek notada kalan (pedal notası diyelim) ses bir noktadan sonra yorucu hale geliyor. Onu biraz hareketlendirmekte fayda var (otomasyon, filtre, vs). Onun dışında keyifle dinledim, keyifle dinlenir.
Eline, ruhuna sağlık.
0:44'te giren ve tek notada kalan (pedal notası diyelim) ses bir noktadan sonra yorucu hale geliyor. Onu biraz hareketlendirmekte fayda var (otomasyon, filtre, vs). Onun dışında keyifle dinledim, keyifle dinlenir.
Eline, ruhuna sağlık.