Darksynth/Cyberpunk Parçama Yorum Bekliyorum
-
Jean_Caulfield
Darksynth/Cyberpunk Parçama Yorum Bekliyorum
Merhaba arakdaşlar,
Soundcloud'da yayınladığım aşağıdaki parçama yorumlarınızı bekliyorum.
https://soundcloud.com/nothing_but_dead ... al_sharing
Soundcloud'da yayınladığım aşağıdaki parçama yorumlarınızı bekliyorum.
https://soundcloud.com/nothing_but_dead ... al_sharing
Re: Darksynth/Cyberpunk Parçama Yorum Bekliyorum
1:37 ve devamindaki snare tarzi ses fazla cok yuksek geldi onun disinda keyif aldim eline saglik.
-
Jean_Caulfield
Yorum için çok teşekkür ederim hocam.
Sanırım handclapping'i kastediyorsun. Aslında bilinçli bir tercih olarak onu yüksek tuttum aradan sivrilip vurucu olması için.
Sanırım handclapping'i kastediyorsun. Aslında bilinçli bir tercih olarak onu yüksek tuttum aradan sivrilip vurucu olması için.
-
Emre Sezgin
Hocam olumlu anlamda enterasan calisma olmus. Synth-wave yada Retro-wave tadi aldim. Melodi ve ses secimlerini cok begendim. Toms cross attacklar guc katmis. Claplerin ve ses seviyelerin yerinde oldugunu dusunuyorum. effect secimlerin ve cyber synthler cok hos.
Ancak drone bass tum sarkiyi kapatmis. Low end te buyuk savas var, oraya iyi bakman lazim. Guclu bir kick, drone bass, sub ve tom kullanmissin, temiz olmadigi icin lowlar muddy kalmis. Mid ve high larda Frequency masking problemi oldukca fazla. Iyi bir mix ve masteringler sarkinin potansiyeli ortaya cikar bence.
Diger notum da sarki biraz tek duze gidiyor. Arajmanda inisler, cikislar, retro synth padlerle desteklenmis dinlendirici bir break aradim.
Kisacasi oldukca iyi is olmus, ama bence tekrar mixine bak hocam. Potansiyeline yazik olamasin sarkinin.
Kolay gelsin. Eline saglik
Ancak drone bass tum sarkiyi kapatmis. Low end te buyuk savas var, oraya iyi bakman lazim. Guclu bir kick, drone bass, sub ve tom kullanmissin, temiz olmadigi icin lowlar muddy kalmis. Mid ve high larda Frequency masking problemi oldukca fazla. Iyi bir mix ve masteringler sarkinin potansiyeli ortaya cikar bence.
Diger notum da sarki biraz tek duze gidiyor. Arajmanda inisler, cikislar, retro synth padlerle desteklenmis dinlendirici bir break aradim.
Kisacasi oldukca iyi is olmus, ama bence tekrar mixine bak hocam. Potansiyeline yazik olamasin sarkinin.
-
Tezahürbeats
Merhaba, parçanı dinledim, gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Dinlerken heyecan uyandıran tınıları var.
-
Jean_Caulfield
Hocam yorumiçin çok teşekkür ederim. Parçayı, çoğunluğu yabancı müzisyenlerin olduğu bir whatsapp grubunda da paylaştım. Neredeyse birebir senin dediklerini dedilerEmre Sezgin yazdı: 01 Şub 2025 18:35 Hocam olumlu anlamda enterasan calisma olmus. Synth-wave yada Retro-wave tadi aldim. Melodi ve ses secimlerini cok begendim. Toms cross attacklar guc katmis. Claplerin ve ses seviyelerin yerinde oldugunu dusunuyorum. effect secimlerin ve cyber synthler cok hos.
İniş çıkışlar konusunda da haklısın, aynı yorumları aldım. Açıkçası en zorlandığım konu bu kısım. Benzer işleri dinleyip üzerine daha çok çalışmam lazım.
-
Jean_Caulfield
Çok teşekkür ederimTezahürbeats yazdı: 01 Şub 2025 22:31 Merhaba, parçanı dinledim, gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Dinlerken heyecan uyandıran tınıları var.
-
mustafanar
fikir güzel, melodiler de güzel, ancak frekanslar birbirini baskılıyor, sesler tane tane hissedilemiyor. daha geniş bir stereo ortamı oluşturlamalı ,çakışan frekanslar ayıklanıp daha temiz ve anlaşılır bir ses yakalanmalı, dinleyici olarak izlenimim bu yönde.
-
Jean_Caulfield
Teşekkürler hocam. Açıkçası çok fazla katman kullanıyorum. Örneğin bir bassline 4-5 tane farklı bass synth'den geliyor. Böyle fazlaca katmanın harmonic açıdan daha dolu duyumu hoşuma gidiyor. Sonra hepsini tek bir grupta toplayıp, yoğun bir compression uyguluyorum yekpare olmaları için. Bu işlere başladığımdan beri böyle ilerliyorum ama sanırım artık yöntemi değiştirmem gerekiyor.mustafanar yazdı: 02 Şub 2025 22:17 fikir güzel, melodiler de güzel, ancak frekanslar birbirini baskılıyor, sesler tane tane hissedilemiyor. daha geniş bir stereo ortamı oluşturlamalı ,çakışan frekanslar ayıklanıp daha temiz ve anlaşılır bir ses yakalanmalı, dinleyici olarak izlenimim bu yönde.
-
Emre Sezgin
Bass ta cok fazla katman kullandigini yazdigin icin fikrimi yazmak istedim, hocam. Seslerde katman kullanmak sesi guclendirmek ayni zamanda stereo image i arttirmak icin iyi bir yontem ama cok dikkatli olmak gerekiyor. Katman yaratmak phase cancelation'a yol acabilir. Bu da katmanin artmasina ragmen bass line i zayif kilar. Bass layerlar ayni frekanslar uzerinde calisiyor ve her bass birbirini maskeler. Her bass line'ii ayri ayri eq layip, bass sesleriinin karakterine gore low, mid ve high frekanslara yer acmak iyi olabilir.250 hz e kadar guzel bir low end eq mixine nefes aldirir , bence.