İLK DEMO

Feza

İLK DEMO

Mesaj gönderen Feza »

Ben Feza, 19 yaşındayım. Yaklaşık bir yıldır müzikle ilgileniyorum ve kendi çapımda küçük projeler yapmaya çalışıyorum. Bu alanda henüz yeniyim, bu yüzden birçok eksiğim olduğunu biliyorum. Yine de size bir demo göndermek istedim. Yorumlarınız benim için gerçekten çok değerli.

https://soundcloud.com/feza-667691792/y ... al_sharing
Emre Sezgin

Re: İLK DEMO

Mesaj gönderen Emre Sezgin »

Feza Merhaba,

Gayet basarili muzikal olarak zengin bir sarki. Ses secimlerini cok begendim. Melodiler ozellikle strings'ler yikiliyor, muthis. Mod degisimlerim guzel. Melodilerin cok guzel ama sona dogru giren elektronik gitar melodisi biraz daha carpici olabilirdi. Okadar zengin melodi ve mod degisimlerinden sonra biraz yavan kalmis. Cok dusunulmus yada calisilmis bir mixing yok sarkida sanirim ama yine de enstrumanlar tane tane duyulabiliyor.Kaos hissetmedim.

Bence oncelikle bu sarkinin arajmanini tekrar dusunmelisin. Cok ani ve zaman zaman sarki baglaminda uzak gecisler ve modlar var. Bence dinleyiciyi gelmekte olan yeni moda biraz hazirlamalisin. Arada suprizler guzeldir ama sarkinin baglamindan da cok uzak olmamali. Her bolum kendi icinde ayri ayri guzel ama bir iki yerde ne alaka dedigim oldu. Sarkin introdan sonra gitar altina R&B hihat loop'u atmissin sonra Hard Rock drum beate girmissin cikista tekrar rock drum beat sonra yine R&B. Groove degisikligine OK ama sarkinin kimligini korumak sartiyla. Sarki kimliksiz kalmis sanki.

Parcan henuz hazir degil ama projende kesinlikle potansiyel var. Iyi noktalarina odaklan bu projenin. Genelde zor olur kafada bitirilen parcalara geri donmek, uzerinde calismak ama yapacagim dersen tekrar iyice dusun bu parcayi. Acele etme, projeye zaman ver, arastir ve benzer sarkilari dinle. Arajman konusunda referans sarkilar bul, trafiklerini cikar. Bolumler arasi gecisleri nasil yapmislar bak. Gecisleri nasil daha smooth yapilacegini dusun derim.

Umarim sarkiya devam edersin ve uzerinde calisirsin ve yayinlarsin.

Emegine saglik. Kolay gelsin.
I_R_on

Re: İLK DEMO

Mesaj gönderen I_R_on »

İlk demo için iyi,

- 2 dakika altı tüketmek için biraz kısa. Parçanın sonundaki yükselen volüm de bir yerden kırpıldığı izlenimini uyandırıyor. Çok basit ve çok temel bir pratik belki ama DJ'lerin kolay geçiş yapabilmesi için genel eğilim parçaların başında ve sonunda ufak bir sessizlik bırakılması ve/veya başta fade in, sonda fade out yapılması.

- Başta ve ortada çalan yaylı yerine belki farklı bir enstruman tercih edilebilir. Bu tarz bir parçada (soundcloud'daki tür tag'inden hareket ederek) gitar ile beraber biraz daha fazla synth dokunuşu olabilirdi. Davul ve diğer enstrumanların kalitesine göre yaylı bir tık geride kalmış sanki. Daha synth bir enstrumanla daha bir bütünlük kazanabilir parça.

- Armonik açıdan parça dramatik bir girişe sahip, piano akorları ile başlamış parça, daha kısık sesle başlayıp kalıcı olmaları / arada tekrar etmeleri belki tercih edilebilirdi...

- Parçanın ikinci kısmında kullanılan perküsyon mix'de güzel duyuluyor ancak bu türe uygun mu soru işareti. Hazır Loop kullanımı varsa buraya bir çözüm bulman gerekecektir.