Arkadaslar Merhaba,
Bu forumda paylasacagim ikinci Progressive House projem olacak. Bitirmeye oldukca yaklastim. Son rotuslar yapacagim. Ama projeye finalize etmeden ve yayinlamadan once sizlerinde goruslerinizi almak istedim. Zira ilk parcaya onemli geri bildirimler almistim ve bazilarini uygulayarak daha iyi bir sonuc ortaya cikarmistim.
Parcanin genel trafigi, melodileri, mixing ve mastering ile ilgili geri bildirimlerinizi duymak isterim.
Hepimize kolay gelsin.
LINK : https://soundcloud.com/emre-alper-58377 ... al_sharing
Selamlar
Emre
Progressive House-Volume2
-
Emre Sezgin
Progressive House-Volume2
En son Emre Sezgin tarafından 22 Nis 2025 13:22 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
-
mustafanar
Re: Progressive House-Volume 2-Yayinlamya Hazirlaniyorum
This track was not found. Maybe it has been removed Learn more. 
-
Emre Sezgin
Enterasan. Sarki duruyor. Silinmedi. Link calisiyor gibi. Yeniden kopyaladim. asagiya
https://soundcloud.com/emre-alper-58377 ... al_sharing
Türe aşina değilim, haddim olmayarak yorumlar yapacağım,
Bana göre,
1. Parça biraz uzun
2. Parçanın ilk kısmı full enerji gittiği için bir mola yeri arıyor insan, parça da uzun olunca biraz sıkıyor. Chill out müziği olmak için de yapılmamış belli ki, öyle olsa yapısı o tarza çok uygun. Ana trafik biraz azalıp da biri iki kelime vokal devreye girse uzunluğunu daha iyi kotarır gibi.
3. Örneğin şu parçaya bakarsan burada biraz ters bir yapı var, volume başta giderek artmış, bir iki ear candy (doğru düzgün sample'ını bulamadığım bir guirro var mesela arkada, çok pis gaza getiriyor) ile kendini benimsetmiş, sonra da volume'ü ve dinamik aralığı kökleyip tam gaz devam etmiş.
4. Bu tarz parçalarda en önemli kısım parçanın en başı, parçanın ilk kısmında müşteriyi içeri çekebilirsen bu işi kıvırıyorsun. Parçayı aranje ettikten sonra mümkünse sonlardan (bu parçada örneğin 4:38 den sonraki kısım) en beğendiğin bir bölümden ufak değişiklikler yaparak parçanın başına kaydırıp merak unsuru oluşturabilirsin.
Başta da dediğim gibi türe aşina değilim, ben daha fazla dinamik aralık arıyorum dinlediğim parçalarda sanırım.
Özel olarak baktığım ölçüde pozitif tarafta daha fazla şey var, parçada kullanılan sesler, mix oldukça profesyonel. Başarılar dilerim.
Bana göre,
1. Parça biraz uzun
2. Parçanın ilk kısmı full enerji gittiği için bir mola yeri arıyor insan, parça da uzun olunca biraz sıkıyor. Chill out müziği olmak için de yapılmamış belli ki, öyle olsa yapısı o tarza çok uygun. Ana trafik biraz azalıp da biri iki kelime vokal devreye girse uzunluğunu daha iyi kotarır gibi.
3. Örneğin şu parçaya bakarsan burada biraz ters bir yapı var, volume başta giderek artmış, bir iki ear candy (doğru düzgün sample'ını bulamadığım bir guirro var mesela arkada, çok pis gaza getiriyor) ile kendini benimsetmiş, sonra da volume'ü ve dinamik aralığı kökleyip tam gaz devam etmiş.
4. Bu tarz parçalarda en önemli kısım parçanın en başı, parçanın ilk kısmında müşteriyi içeri çekebilirsen bu işi kıvırıyorsun. Parçayı aranje ettikten sonra mümkünse sonlardan (bu parçada örneğin 4:38 den sonraki kısım) en beğendiğin bir bölümden ufak değişiklikler yaparak parçanın başına kaydırıp merak unsuru oluşturabilirsin.
Başta da dediğim gibi türe aşina değilim, ben daha fazla dinamik aralık arıyorum dinlediğim parçalarda sanırım.
Özel olarak baktığım ölçüde pozitif tarafta daha fazla şey var, parçada kullanılan sesler, mix oldukça profesyonel. Başarılar dilerim.
-
Emre Sezgin
Haddim degil ne demek. Estafurullah. Farkli bir bakis acisi kattiniz.I_R_on yazdı: 12 Nis 2025 01:30 Türe aşina değilim, haddim olmayarak yorumlar yapacağım,
Bana göre,
1. Parça biraz uzun
Aslinda belirtiiginiz noktalar son derece bilincli ve bir amac dogrultusunda dizayn edildi uretim asamasinda.
Parca, melodik techno/Progressive House tarzina gore, olmasi gerektiginden kisa kaldi. Genelde bu tarz 6 dk'nin altina dusmuyor. Radio editlerde intro ve outro'yu kisaltarak 4-5 dk ya dusuruyorlar. Ancak club versiyonlari genelde extended oluyor. Bu sarkida extended verssiyon. Parca techno turune yakin oldugu icin -breakteki dinleyiciye mola haric- danceflooru canli tutacak enerjinin surekliligini baslangictan itibaren on planda tutmaya calistik. Ayni zamanda DJ friendly olmasi icin girisin 4/4 beat ve driver synth melodi ile kolaylikla mixlendsin istedik. Bunlar tabii ki producer still tercihleri ve degiskenlik gosteriyor sarkiya ve producera gore. Referans gosterdiginiz sarki Synthwave drum groove calismaya ornek. Her ikisi de yuksek enerjiye sahip olsa da var olus amaclari oldukca farkli.
Zaman ayirip dinlediginiz ve geri bildirimleriniz icin cok tesekkur ediyorum
-
mustafanar
Her zaman ki gibi gayet temiz pırıl pırıl bir mix olmuş, elinize sağlık, eleştrilecek bir şey yok, ancak 1.01 de giren yürüyüş tonunun, sona kadar ilerlemesi biraz yorucu olmuş ve (kişisel tercih olarak) duymak istediğim bazı sesler oldu, mesela; 1:00 ile 2:30 arasında sweep tarzı uzunca rise ler eklenebilirdi, (özellikle panlanarak, stereo etkisi arttırılarak) 2:35 koşmuş ve yorulmuş parça, soluklanmak için ara vermiş,bu gayet güzel, tam bu noktada sanki vokal girmiş gibi bir tık üst oktavdan (daha mutlu) major gamlar kullanarak, bol reverb li kaliteli bir pluck seçerek melodi olsaymış daha hoş olurmuş gibi geldi bana, parçanın ikinci paragrafı olan, tam olarak 3:37 de bir kere giren bir ses var, kulağım o tondajda melodinin devem etmesini istedi, ikinci paragrafın yarısından sonra ise, daha derinden gelen yine uyumlu ama farklı melodilere eşlik eden bir Pad kullanılabilirdi..
Sanatın bir ucundan bir şeyler yakalamaya çalışıyoruz, bunları eleştiri olarak değil "daha iyisini nasıl yapabiliriz?" bağlamında fikir alış verişi olarak değerlendirmenizi dilerim..
Emeğinize sağlık, güzel çalışma, kolay gelsin..
Sanatın bir ucundan bir şeyler yakalamaya çalışıyoruz, bunları eleştiri olarak değil "daha iyisini nasıl yapabiliriz?" bağlamında fikir alış verişi olarak değerlendirmenizi dilerim..
Emeğinize sağlık, güzel çalışma, kolay gelsin..
-
Emre Sezgin
Hocam nazik sozleriniz icin ve begeniniz icin cok tesekkur ederim. Aslinda tam olarak bunlari duymak icin paylasiyorum calismalari forumda. Cok degerli fikirler.
Yeni ses ve melodi eklemek icin artik cok gec bu proje icin (belki projenin dha erken safhalarinda paylasmk lazim calsmalari) ama arajman ile ilgili yorumlari teker teker inceleyecegim. Tekrar tesekkurler.
Yeni ses ve melodi eklemek icin artik cok gec bu proje icin (belki projenin dha erken safhalarinda paylasmk lazim calsmalari) ama arajman ile ilgili yorumlari teker teker inceleyecegim. Tekrar tesekkurler.