LANDR'ı nasıl bilirsiniz?

I_R_on

LANDR'ı nasıl bilirsiniz?

Mesaj gönderen I_R_on »

Kullanan var mıdır? Distrokid'e göre artı ve eksileri neler sizce?

5 sanatçılık 45 dolarlık distribution paketini düşünüyorum. Distrokid'in Musician plus paketini hali hazırda kullanıyorum.
demiraliatilgan

Re: LANDR'ı nasıl bilirsiniz?

Mesaj gönderen demiraliatilgan »

Çok uzun süre önce online master işlemi yapan bir şirket olarak tanıdığım ve bir kaç deneme sonrası beklediğim gibi işe yaramadığını tespit edince bir daha hiç yüzüne bakmadığım Landr'ın sayfasını ve hizmetlerini şimdi senin paylaşımın sonrası inceledim. Bir de ne göreyim, yapmadığı iş kalmamış. Aynı Splice gibi olmuş ama biraz daha geniş çerçeveli ve onu bir kaç konuda geçmiş. Verdiği hizmetlere bakılırsa aslında bir parça ile her yönüyle test lazım diye düşünüyorum. Bugün yarın hemen ona bir iş verip her alanda denemeyi başlatıyorum. Uyandırdığın için teşekkür ederim. Kolay gelsin, başarılar diliyorum.
I_R_on

Mesaj gönderen I_R_on »

Aslında hakkında çok iyi şeyler okusaydım bodoslama bir kaç sanatçı daha yaratmak için buradan hesap açardım ancak onay mekanizmasının yavaş ve sorunlu olduğunu okudum, o yüzden kullanan varsa belki ilk elden yorum alırım diye düşündüm.

Distrokid ve LANDR harici önerebileceğiniz benzer fiyat gamında sorunsuz alternatif yayıncı da olabilir. Soundcloud'u ben daha önce denedim, onu diyeyim, soundcloud belli imkanları fiyatlandırması açısından (youtube content id sınırsız ücretsiz mesela) güzel bir hizmet sunuyor ancak hizmeti sunuş şekli açısından kütük gibi. Sanatçı kanalını sahiplenme için manuel bir ton prosedürü var mesela, distrokid üzerinden arabirimden yapabildiğiniz bir ton şey tamamen manuel. İyi bir şey gibi düşünülebilir ama değil, üyeliğim bitmesine rağmen parçalarımı hala yayından kaldırmadılar mesela. Distrokid üstünde direkt silme seçeneği var düşünün.
Jean_Caulfield

Mesaj gönderen Jean_Caulfield »

Hocam ben LANDR'a üyeyim (Studio Standard paketi). Yıllık 100 USD ödedim.
Eğer parça yayınlayacaksan bence iti bir platform, çünkü ödediğin bedelin yanında güzel plugin'lerde veriyorlar ayrıca sample bankında kullanmak için 1800 credit veriyor. Sample'ların credit'leri değişiyor ama ortalama 1-2 credit tanesi. Yani yaklaşık 1000 tane falan sample indirebiliyorsun. Ancak sample kütüphanesi Splice kadar geniş değil. Ayrıca limitsiz olarak Mp3, 32 adede kadar da WAV dosyasını ücretsiz olarak AI mastering yapabiliyorsun. Mastering'leri fena değil bence.
I_R_on

Mesaj gönderen I_R_on »

Jean_Caulfield yazdı: 03 Nis 2025 11:30 Hocam ben LANDR'a üyeyim (Studio Standard paketi). Yıllık 100 USD ödedim.
Eğer parça yayınlayacaksan bence iti bir platform, çünkü ödediğin bedelin yanında güzel plugin'lerde veriyorlar ayrıca sample bankında kullanmak için 1800 credit veriyor. Sample'ların credit'leri değişiyor ama ortalama 1-2 credit tanesi. Yani yaklaşık 1000 tane falan sample indirebiliyorsun. Ancak sample kütüphanesi Splice kadar geniş değil. Ayrıca limitsiz olarak Mp3, 32 adede kadar da WAV dosyasını ücretsiz olarak AI mastering yapabiliyorsun. Mastering'leri fena değil bence.
Şu günlerde prodüksiyonu çoğunlukla Suno'ya yaptırıyorum. Benim için en kritik konu parçaları yayınlarken ne kadar sık eleyip dokudukları, Soundcloud çok kötüydü mesela bu anlamda. Yayınlanmayan parçanız oldu mu mesela? Ben soundcloud üzerinde komple kendi elimden çıkan parçalarda da sorun yaşıyordum, doğru düzgün destek de yok, yol alamıyorsunuz. Çoğu extra standart ücretin içinde olmasına rağmen entegrasyonları zayıf, desteğin olmamasından dolayı Soundcloud'u bıraktım. Ek sanatçılar için Distrokid'de kullanılabilir ancak ileride saçma sapan şeyler yapma durumunu düşünerek alternatif bir yerde oluşturmak bana daha mantıklı geliyor.
Jean_Caulfield

Mesaj gönderen Jean_Caulfield »

I_R_on yazdı: 10 Nis 2025 01:25
Jean_Caulfield yazdı: 03 Nis 2025 11:30 Hocam ben LANDR'a üyeyim (Studio Standard paketi). Yıllık 100 USD ödedim.
Şu günlerde prodüksiyonu çoğunlukla Suno'ya yaptırıyorum. Benim için en kritik konu parçaları yayınlarken ne kadar sık eleyip dokudukları, Soundcloud çok kötüydü mesela bu anlamda. Yayınlanmayan parçanız oldu mu mesela? Ben soundcloud üzerinde komple kendi elimden çıkan parçalarda da sorun yaşıyordum, doğru düzgün destek de yok, yol alamıyorsunuz. Çoğu extra standart ücretin içinde olmasına rağmen entegrasyonları zayıf, desteğin olmamasından dolayı Soundcloud'u bıraktım. Ek sanatçılar için Distrokid'de kullanılabilir ancak ileride saçma sapan şeyler yapma durumunu düşünerek alternatif bir yerde oluşturmak bana daha mantıklı geliyor.
Hocam, sadece 1 parça yayınlayabildim bugüne kadar. Yayınlama dönemim yılbaşına denk geldiği için 1 hafta-10 gün kadar bekledim. O yüzden yoğun kullanımda nasıl olduğunu bilmiyorum açıkçası.