Kendi urettigim synthsesir'imla ses design calismalarina basladim. Soyut yada gercek videolari anlamlandirmak icin ses altyapilari uretiyorum
Zor bir ugras olmasina ragmen oldukca zevk aldim bu calismalardan Video ve ses dizaynlarin uyumu konusunda sizin goruslerinizi de almak istedim.
Duyacaginiz tum sesler kendi tasarimim.
Urettigim iki kisa dizayn videosunu asagidaki linklerde bulabilirsiniz. Zamaniniz icin simdiden tesekkurler.
Merhaba hocam, uygulamanız sesi alıp görüntü mü oluşturuyor ? yoksa görüntüyü alıp ses mi oluşturuyor anlayamadım, her halükarda uygulamayı programlama açısından karmaşık bir süreç, linklerdeki demolar gayet senkronize çalışıyor. FL Studio'nun buna benzer bir eklentisi mevcut, ses içindeki seslerin ahengine yada otomasyon klipleri ile video üzerinde titreşim, renk değişimi, akış hızı gibi değişiklikler yapılabiliyordu. bunu kullanarak yaptığım bir çalışma örneği, sadece akış olarak kullanmıştım..
mustafanar yazdı: 25 Mar 2025 23:59
Merhaba hocam, uygulamanız sesi alıp görüntü mü oluşturuyor ? yoksa görüntüyü alıp ses mi oluşturuyor anlayamadım, her halükarda uygulamayı programlama açısından karmaşık bir süreç, linklerdeki demolar gayet senkronize çalışıyor. FL Studio'nun buna benzer bir eklentisi mevcut, ses içindeki seslerin ahengine yada otomasyon klipleri ile video üzerinde titreşim, renk değişimi, akış hızı gibi değişiklikler yapılabiliyordu. bunu kullanarak yaptığım bir çalışma örneği, sadece akış olarak kullanmıştım..
Merhaba hocam, sessiz olarak edindigim hazir videolara kendim urettigim bir VST synthesiser ile (ornegin Serum, Sylenth1 gbi) effectler ve sesler design ettim. Ses dizaynlarini video gorsellerindeki nesnelerin hareketlerine ve bana hissettirdiklerine gore yaptim. Ben Logic kullanicisiyim ama herhangi bir uygulama kullanmadim. Bir nevi film ses effect calismasi olarak dusunebilirsiniz. Normal bir proje gibi videolara Logic ile muzik yaptim. (Gerci bu calismaya bir muzik calismasi denemez. O yuzden ses dizayni diyorum.)
Sizin calismanizi da dinledim. Guzel bir altyapi var ama sanirim 30 dk boyunca kendini tekrar ediyor. Gorsellerdeki hareketlerle uyumlandirmayi hedeflememissiniz diye dusundum.
Tamamdır hocam, şimdi anladım, görüntü ile sesi gayet senkron şekilde çalışmasını sağlamışsınız. Önemli bir konu aslında, Hans zimmer, Vangelis gibi film müzik yapımcıları da, sahneyi izleyerek müzikleri üretiyorlarmış, bunun yanında yine film yada oyunlarda bulunan ses efektleri de yine sahne izlenerek yapılıyor, bu bağlamda sizin içinde, fiziki olmasa da, Daw üzerinden bir pratik olacaktır.
mustafanar yazdı: 26 Mar 2025 01:21
Tamamdır hocam, şimdi anladım, görüntü ile sesi gayet senkron şekilde çalışmasını sağlamışsınız. Önemli bir konu aslında, Hans zimmer, Vangelis gibi film müzik yapımcıları da, sahneyi izleyerek müzikleri üretiyorlarmış, bunun yanında yine film yada oyunlarda bulunan ses efektleri de yine sahne izlenerek yapılıyor, bu bağlamda sizin içinde, fiziki olmasa da, Daw üzerinden bir pratik olacaktır.
Begininiz icin tesekkurler hocam.
Evet. Goruntu ses ile anlamlaniyor aslinda. Bu yuzden dogru ses secimleri ve zamanlamalar cok onemli. Keyif aldigim uzerinde calismaya devam edecegim bir konu. Zaman zaman yapiyorum. Belgesel muzigi de calismistim gecen sene. Ama tam olarak odaklandigim soylenemez. Muzik yapimindan farkli beceriler gerekiyor bu tarz isler.
Video paylasimi icin tesekkurler. Videodaki ornekler gibi ben de gercek ses kayitlari alip kullaniyorum. Cok keyifli bir ugras.Aurica muzik projelerine de ozgun hava katiyor gercek ses kayitlari. Siddetle oneririm.
Sadece 360p var ses kalitesi bayağı düşüyor.
Muhtemelen uğraşması çok keyifli olmuştur.
Bu çalışmalara devam etmek ilham olarak besler diye düşünüyorum.
Eline sağlık.
0Contrast yazdı: 01 Nis 2025 17:11
Sadece 360p var ses kalitesi bayağı düşüyor.
Muhtemelen uğraşması çok keyifli olmuştur.
Bu çalışmalara devam etmek ilham olarak besler diye düşünüyorum.
Eline sağlık.
Aldığım görüntülerin çözünürlükleri çok düşük o şekilde yükledim, yüksek çözünürlükte veremez youtube ama ses kalitesine etki etmemiş olması lazım. Kontrol edeceğim. Teşekkürler.
Emre Sezgin yazdı: 01 Nis 2025 19:07
Aldığım görüntülerin çözünürlükleri çok düşük o şekilde yükledim, yüksek çözünürlükte veremez youtube ama ses kalitesine etki etmemiş olması lazım. Kontrol edeceğim. Teşekkürler.
Emre Sezgin yazdı: 01 Nis 2025 19:07
Böyle bir kaynak buldum muhtemelen işinize yarayabilir.
Kontrol ettim. Youtube taki 360p videolarin cozunurluk kalitesi dusuk oldugundan kaynakli. Audio yu etkileyen bir durum degil. Sesin kalitesi benim orjinal dosyaki kalite ile ayni.