Merhaba Arkadaslar,
Muzik yapimina yeni basladigim donemlerde yaklasik 4 sene once urettigim ama cok kotu duyulan bir sarkima rastladim. O donemlerde hep, daha iyi mixing ile bu sarkilar nasil duyulur diye dusunuyordum. Eskiye nazaran nispeten mixing beceriminin arttigini dusunerek bazi eski sarkilarimi mixing mastering pratigimin gelismesi amaci ile,uretimine sadik kalarak, sifirdan mixlemeye basladim. Ilk ornegi bu sarki oldu. 2021 yili vocal house'un, bass yuruyuslerin on planda oldugu bor donemdi ve o donemin populer kulturune ait bir sarki.
Sarkinin turune hakim olmayabilirsiniz yada dinlemeyi tercih ettiginiz bir tur olmayabilir ancak sarkinin genel duyumunu, mixing ve mastering durumunu mumkunse teknik olarak degerlendirip, geribildirim verirseniz cok memnun olurum.
Zaman harcadiginiz icin simdiden tesekkur ederim.
Soundcloud Link :
https://soundcloud.com/emre-alper-58377 ... al_sharing
Selamlar
Emre
Mixing Projesi
-
Emre Sezgin
Mixing Projesi
En son Emre Sezgin tarafından 22 Nis 2025 13:26 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Re: Mixing ve Mastering Projesi - Vocal House
Selam,
Mastering kısmını değerlendiremeyeceğim genredeki şarkılara hakim değilim fakat muhtemelen zaten onları referans alarak yapmışsındır.
Mixing kısmında duyduklarım,
Banger değildi ama keyifliydi.
Mastering kısmını değerlendiremeyeceğim genredeki şarkılara hakim değilim fakat muhtemelen zaten onları referans alarak yapmışsındır.
- İlk parttaki vocalin midleri yüksek highları düşük geldi kulağıma, sanki biraz kapalı gibi vocal.
- 01:02 deki pad biraz daha yuksek olsa daha vurucu etki yapardı.
- 01:55 teki synth bir tık düşük geldi.
- hihatler biraz cılız geldi daha tok olsa ve biraz parlatılsa guzel olurdu. Şarkıdaki hihati o hale nasıl getirebileceğimi bilmiyorum
belki saturatorla midlerine harmonik eklerdim biraz da yakın bir delay veya reverb verirdim.
-
Emre Sezgin
Re: Mixing ve Mastering Projesi - Vocal House
Yorumun ve zaman ayirip dinledigin icin tesekkur ederim.0Contrast yazdı: 01 Nis 2025 16:27 Selam,
- İlk parttaki vocalin midleri yüksek highları düşük geldi kulağıma, sanki biraz kapalı gibi vocal.
- 01:02 deki pad biraz daha yuksek olsa daha vurucu etki yapardı.
- 01:55 teki synth bir tık düşük geldi.
Eline sağlık,
- hihatler biraz cılız geldi daha tok olsa ve biraz parlatılsa guzel olurdu. Şarkıdaki hihati o hale nasıl getirebileceğimi bilmiyorum
belki saturatorla midlerine harmonik eklerdim biraz da yakın bir delay veya reverb verirdim.