Bugün hangi gamdasınız?

I_R_on

Bugün hangi gamdasınız?

Mesaj gönderen I_R_on »

F# Minor

f#m7 f#m7 f#m7 c#m7 .......
I_R_on

Re: Bugün hangi gamdasınız?

Mesaj gönderen I_R_on »

Bugün B mixolydian'da olduğumu düşünüyordum ama çıkardığım işin akorlarında A (La) kullanılmasına rağmen melodide sadece 6 nota kullanmışım, A (La) yok . Akorları döşeyip üstüne melodi yazma ile her zaman olmuyormuş. Acaba dedim bu gamda müzik mi çok dinlemedim ama Radiohead'in The tourist'i bu gamı kullanıyormuş, epey bir dinlemişimdir.

ps: F# minor'da takılırken D (Re) ye aynı muameleyi yapmışım... Yalnız bridge kısmında kullanmışım, demek ki son parçada da ilerleyince ister istemez sıra A (La) ya da gelecekmiş.
I_R_on

Mesaj gönderen I_R_on »

A Dorian'dayım bugün,

https://www.hooktheory.com/cheat-sheet/key/a/dorian

Şu yürüyüşle başladım : am/em/D/am/am/bm/C/bm
I_R_on

Mesaj gönderen I_R_on »

Geçenlerde D# Phyrigian da idim. Çok güzel bir Türk musikisi eseri çıkardım ortaya (bence). Distrokid harici bir yerden yeni bir sanatçı yaratabilirsem yayınlayacağım. Mevcuttaki iki sanatçımda daha çok pop ve electronic takılıyorum.

Memleketteki siyasi iklim sağolsun henüz bir gamda değilim ama Phyrigian'dan gitmişken hemen komşu notalardan aynı mod'a bir bakıyorum, G# Phyrigian gamındaki en popüler akor yürüyüşlerinden üçüncüsü hemen kulağıma Fikret Kızılok'tan Gönül'ü çağrıştırıyor.

g#m B f#m A

Bugün için olmasa da sıradaki parçamın bir yerinde bu yürüyüş geçecek herhalde.