Ortaya Karışık

osmix

Ortaya Karışık

Mesaj gönderen osmix »

https://soundcloud.com/user-698734489/t ... al_sharing

Arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar müzik yapmaya başladım ve böyle bir genel bir taslak çıkardım. Şarkı içinde nasıl şekillendirsem karar veremediğim bazı boş kısımlar var (1:40-1:46 gibi). Genel olarak 3 kısımdan oluşan bir hikaye anlatmak istedim. İlk kısımda daha duygusal yoğunluğu olan bir melodi ile bir ana fikir vermeyi düşündüm, ikinci kısımda bir groove yakalayıp parçaya ritim gücü kazandırmayı ve duygusal olan ana fikre biraz adrenalin katmak istedim. Üçüncü ve son kısımda ise duygusal yoğunluğu, adrenalini ve groove ile yakalamaya çalıştığım momentum ile bir climax yaşatıp birden biten bir kompozisyon düşündüm. Son kısımda synthleri daha aktif kullanarak şarkıyı elektronik bir tarza geçirmeyi ve noktalamayı planladım. Bölümler arası geçişler burada gerek kompozisyonun bütünlüğü, gerek analog ve dijital enstrümanların bir bütün ve uyum içinde duyulabilmesi için büyük önem taşıyor diye düşünüyorum ve bu kısımlar için biraz tıkandım gibi hissediyorum. Geçişler ve boş kısımlar için bazı fikriler var kafamda ama şarkıya daha farklı melodiler eklemekte iyice işi çorbaya çevirebilir diye de korkuyorum açıkçası. Dediğim gibi sadece bir taslak şu an için, kesip biçmek yeniden yazmak için çok müsait her şey, amacım ilk başta kaba inşaatı bitirmek ve şarkı içinde eksik veya boş kısımları tamamlamak. Ses kalitesi, mix mastering açısından hiçbir şeye dokunmadım. Her türlü yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
0Contrast

Re: Ortaya Karışık

Mesaj gönderen 0Contrast »

02:30 civarındaki synth yürür. Daha uzun ve daha fresh bir hikaye dinlemek isterim.
Eline sağlık.
Emre Sezgin

Re: Ortaya Karışık

Mesaj gönderen Emre Sezgin »

Hocam emegine saglik.

Kendi turunde farkli bir sarki olmus.

Anladigim kadariyla hikayeyi chapterlara ayirmissin, bir dizilim kurmussun. Her bolumun kendine has tatli melodik yapilari ve enstrumanlar var. Ama basliga yazdigin gibi biraz ortya karisik olmus. Bolumlerin birbiriyle baglantsi cok zayif geldi bana. Tum hikayeyi okuyamiyorum. Soyle dusunulebilir: nasil bir filmin yada kitabin giris bolumunde mekan ve karakterler tanitiliyor ve sonra ilgili yerlerde karakterler gorevlerini yapip cikiyorlar ve bu sekilde hikayenin neye evrildigini algilayabiliyorsun, bir sarkinin duzenlemesini de oyle dusunebilirsin.
Breaklerin buyuk bosluklar yaratmis sarkida, break ve bridgelerini de kuvvetlendirmeyi tekrar degerlendirebilirsin.

Guzel fikirler, sesler ve melodiler var sarkida bence tek eksigi butunluk ve iyi bir miks.

Kolayliklar