Yeni Beat
-
Emre Sezgin
Re: Yeni Beat
Guzel beat olmus, hocam. Eline saglik. Pianonun ruhuna uyum saglamis gibi duydum. Biraz varyasyon bir tik daha ilgi cekici hale getir bence beati.
Davul girmeden önceki kesilmeler (ör. 0:03) kasıtlı mı? Öyle ise onların kasıtlı yapıldığını gösteren bir efekt iyi olur (tape stop gibi). Bana ilk dinleyişte export alırken oluşmuş hata gibi geldi.
Davul girdikten sonra: Davul çok önde. Onu biraz geri çeksen, diğer enstrümanlara bolca reverb versen, vintage Brasil "vibe"ını yakalayabilirsin. Biraz daha lo-fi gibi yani. Brasil demişken, bossa nova tarzı bir davul da bu parçaya iyi giderdi.
Tabii bütün bu öneriler parçanın tarzını değiştirir, ben tamamen kişisel zevkim üzerinden konuşuyorum.
Davul girdikten sonra: Davul çok önde. Onu biraz geri çeksen, diğer enstrümanlara bolca reverb versen, vintage Brasil "vibe"ını yakalayabilirsin. Biraz daha lo-fi gibi yani. Brasil demişken, bossa nova tarzı bir davul da bu parçaya iyi giderdi.
Tabii bütün bu öneriler parçanın tarzını değiştirir, ben tamamen kişisel zevkim üzerinden konuşuyorum.
-
Tezahürbeats
Hocam davul girmeden önce, bar geçişlerinde es vermek adına yaptığım bir hareket. dediğiniz doğru efekt olmalıydı.
Reverb olayını da denerim tabi ki. Yapım aşamasında kafamızdaki sound,u bazen yakalayamadığımız oluyor.
Reverb olayını da denerim tabi ki. Yapım aşamasında kafamızdaki sound,u bazen yakalayamadığımız oluyor.
-
Tezahürbeats
Beğenmene sevindim, tavsiyeni ciddiye alacağım. Teşekkür ederimEmre Sezgin yazdı: 02 Şub 2025 22:13 Guzel beat olmus, hocam. Eline saglik. Pianonun ruhuna uyum saglamis gibi duydum. Biraz varyasyon bir tik daha ilgi cekici hale getir bence beati.
-
mustafanar
Gayet güzel olmuş, ben beğendim, piyano vurgusu hoş, ancak baştan sona devam etmesi yerine arada 1 oktav yukarı yada aşağı çekilerek birkaç uyumlu, yine piyano kullanarak farklı melodiler eklenebilirdi, hatta bu farklı melodilerle beraber yürüyen, çello yada kontrbass gibi bir kemanda eklenirse, parça daha fazla derinlik kazanabilirmiş..
iyi çalışmalar..
iyi çalışmalar..
-
Tezahürbeats
Beğenmene sevindim, Güzel fikirler verdin. İlk fırsatta denemesini yapacağım. Teşekür ederim