Eminim ki geribildirim vermeye zamani olan muzik yapimcilari vardir aramizda 🙏🏻
-
Emre Sezgin
Eminim ki geribildirim vermeye zamani olan muzik yapimcilari vardir aramizda 🙏🏻
Arkadaslar paylastigim sarkiyi yayinlamayi dusunuyorum. Sizlerde hak verirsiniz ki belli sure ayni proje ile ugrasinca kulaklar yoruluyor ya da yaptigimiz sarkiya objektif yaklasamiyoruz. Bu nedenle goruslere, onerilere ve elestrilere ihtiyacim var. Zaman ayridiginiz icin tesekkurler.
Not : Demo forumda sarkilari kaciriyorum zaman zaman. Degerlendirme istediginiz sarkiniz olursa sezginem@gmail.com adresine gonderirseniz elimden geldigince, bilgimin yettigi kadar degerkendirmek isterim.
Selamlar
Emre
https://soundcloud.com/emre-alper-58377 ... al_sharing
Not : Demo forumda sarkilari kaciriyorum zaman zaman. Degerlendirme istediginiz sarkiniz olursa sezginem@gmail.com adresine gonderirseniz elimden geldigince, bilgimin yettigi kadar degerkendirmek isterim.
Selamlar
Emre
https://soundcloud.com/emre-alper-58377 ... al_sharing
Re: Eminim ki geribildirim vermeye zamani olan muzik yapimcilari vardir aramizda 🙏🏻
Merhaba,
EDM'in bu alt genre'ına müzikal anlamda çok aşina olmadığımı söylemeliyim. Bireyselden çok sosyal bir ortamda tüketilecek bir tarz.
Feedback vereceğim konu sözlerle alakalı. Sözlerin parçaya fazla bir artısı olmamış bence, daha organik daha parçanın duygusunu verecek sözler ve vokaller olmalıydı diye düşünüyorum. Vokal bulmak, söyletmek zor, iyi söyletmek, iyi kaydetmek daha da zor...
Bu tarz için sözleri, vokali eleştirmek çok geçerli değilse dikkate almayın lütfen
EDM'in bu alt genre'ına müzikal anlamda çok aşina olmadığımı söylemeliyim. Bireyselden çok sosyal bir ortamda tüketilecek bir tarz.
Feedback vereceğim konu sözlerle alakalı. Sözlerin parçaya fazla bir artısı olmamış bence, daha organik daha parçanın duygusunu verecek sözler ve vokaller olmalıydı diye düşünüyorum. Vokal bulmak, söyletmek zor, iyi söyletmek, iyi kaydetmek daha da zor...
Bu tarz için sözleri, vokali eleştirmek çok geçerli değilse dikkate almayın lütfen
-
Emre Sezgin
Re: Eminim ki geribildirim vermeye zamani olan muzik yapimcilari vardir aramizda 🙏🏻
Geri donusunuz icin cok tesekkurler. Genel olarak bu tarzda vocal bir enstruman gibi degerlendiriliyor. Kisa hatta birkac kelimeden olusan bir cumle dahi yeterli olabiliyor. Oncelikli olarak melodi ve muzik altyapisi on planda.
Ama yormunuza katiliyorum. Vokal isi cok zor. Profesyonel vocalistlerle calismak lazim ama he zaman mumkun degil. Zaman zaman AI vocal yapiyoruz ama o da cok tatmin edici olmuyor. Sample kullanmak zorunda kaliyoruz. Elimde daha fazla alternatif vokal olsaydi ben de bunu kullanmayi tercih etmezdim acikcasi.
Ama yormunuza katiliyorum. Vokal isi cok zor. Profesyonel vocalistlerle calismak lazim ama he zaman mumkun degil. Zaman zaman AI vocal yapiyoruz ama o da cok tatmin edici olmuyor. Sample kullanmak zorunda kaliyoruz. Elimde daha fazla alternatif vokal olsaydi ben de bunu kullanmayi tercih etmezdim acikcasi.
-
Jean_Caulfield
Hocam selamlar, bu dinlediğim ikinci parçan ve buda muazzam duyuluyor. Bence kesinlikle bunları toplayıp EP ya da albüm olarak spotify'da yayınlamalısın. Tarzın dinleyicisi değilim, sadece gittiğim mekanlarda çalınanları duyduğum kadarıyla hakimim House türüne. Ancak, bence fazlası var eksiği yok. Bence PR'ıyla uğraşılırsa kesinlikle iş yapar.
Vokal'i sample olarak mı kullandın? Çok iyi oturmuş, şanki bu şarkı için yazılıp okunmuş gibi.
Vokal'i sample olarak mı kullandın? Çok iyi oturmuş, şanki bu şarkı için yazılıp okunmuş gibi.
-
Emre Sezgin
Eyvallah. Cok tesekkur ederim. Bir kac labela gonderdim. Almazlarsa yuruyecegim bu sarkilarin PR ina. Benimde keyif aldigim bir calisma oldu.
Vocal maalesef sample. Cok mutlu degilim vokalden ama sarkiya en iyi oturan da bu oldu, bulduklarimin arasinda
Vocal maalesef sample. Cok mutlu degilim vokalden ama sarkiya en iyi oturan da bu oldu, bulduklarimin arasinda
Emre tebrikler. Harika bir parça, prodüksiyon da birinci sınıf. Müthiş bir iş çıkarmışsın.
Bulduğun synth motifi akılda kalıcı, yaygın deyimle "anthem" olmaya layık.
Ben genel olarak reverb miktarına takıldım. Reverb severim, tarza da uygun, fakat farklı enstrümanlardaki reverb kümülatif olarak şarkının üstünü bir yorgan gibi örtüyor, benzetme yerindeyse. Bu özellikle synth melodisi ile başbaşa kaldığımız 3:08 ve sonrasında çok belirgin.
Daha az reverb önemli unsurlara daha iyi odaklanmamızı sağlar. Aşağıda paylaştığım örneği 0:46'dan itibaren dinlersen daha netleşeceğini tahmin ediyorum. Tabii ki prodüksiyon değerleri farklı (çok cılız gelecek) ama ana fikre odaklanmamızı sağlayan bir sadelik var. Senin şarkındaki ana fikir de odaklanmaya değer.
https://youtu.be/88sARuFu-tc?si=3jsIvUjG51vNmmA3
Ben genel olarak reverb miktarına takıldım. Reverb severim, tarza da uygun, fakat farklı enstrümanlardaki reverb kümülatif olarak şarkının üstünü bir yorgan gibi örtüyor, benzetme yerindeyse. Bu özellikle synth melodisi ile başbaşa kaldığımız 3:08 ve sonrasında çok belirgin.
Daha az reverb önemli unsurlara daha iyi odaklanmamızı sağlar. Aşağıda paylaştığım örneği 0:46'dan itibaren dinlersen daha netleşeceğini tahmin ediyorum. Tabii ki prodüksiyon değerleri farklı (çok cılız gelecek) ama ana fikre odaklanmamızı sağlayan bir sadelik var. Senin şarkındaki ana fikir de odaklanmaya değer.
-
Emre Sezgin
Cok tesekkurler hocam. @doruks Sizden bu geribildirmleri almak cok degerli. Hem muzik yapmaya tesvik edici hem de gelisimimize yardimci oluyor. Bu nedenle bu foruma cok deger veriyorum. Her parca paylasimimimda sizin yorumunuzu dort gozle bekliyorumDorukS yazdı: 09 Mar 2025 12:42 Emre tebrikler. Harika bir parça, prodüksiyon da birinci sınıf. Müthiş bir iş çıkarmışsın.
Diger muzik yapicisi arkadaslarimdan da aldigim geri bildirimler farkli bakmami sagliyor projelerime.
Bu projenin yapiminda referens aldigim Jan Blomqvist, Ben Bohmer gibi yapimcilar melodik house turunde ambiance'i ve derinligi arttirma amaciyla sanirim revevrb'u biraz fazlaca kullaniyorlar. Sound olarak onlara yaklasmaya calistigim icin reverb decay time'i normal kullandigimdan fazla tuttum. Belki decy time'i biraz azaltip, route ladigim reverb aux kanallari uzerindeki sidechain compressorleri bir tik agresiflestirebilirim.
Bu proje vesilesi ile smalltown boy'u tekrar dinleme firsati verdiginiz icin tesekkurler, klibini de izlememistim
Sevgili Emre burada gördüğüm ve dinlediğim kadarıyla hayran kaldım becerilerine ve çeşitliliğine. Lütfen devam et ve en yakın zamnda kendi imzanı yarat. Geçmişte olsa biri maddi manevi seni keşfeder ya da referans olur derdik ama devir değişti ve yalnızız. Biraz şans biraz da azim nereye gideceği belli olmaz. Yolun açık olsun, takipte olacağım.
-
Emre Sezgin
Guzel sozlerin icin cok tesekkurler. Nereye gidecegini bilmiyorum ama kulagima guzel gelen tinilar uretmeye calisiyorum. Gorecegiz bakalim nereye gidecekgio yazdı: 11 Mar 2025 23:08 Sevgili Emre burada gördüğüm ve dinlediğim kadarıyla hayran kaldım becerilerine ve çeşitliliğine. Lütfen devam et ve en yakın zamnda kendi imzanı yarat. Geçmişte olsa biri maddi manevi seni keşfeder ya da referans olur derdik ama devir değişti ve yalnızız. Biraz şans biraz da azim nereye gideceği belli olmaz. Yolun açık olsun, takipte olacağım.
-
mustafanar