Yeni çalışmam Blossoms yayınlandı. Yorumlarınızı beklerim.

demiraliatilgan

Yeni çalışmam Blossoms yayınlandı. Yorumlarınızı beklerim.

Mesaj gönderen demiraliatilgan »

Merhaba arkadaşlar. Bir süre önce yayımlanan Close Your Eyes (and Listen To Me) isimli çalışmamın akabinde bugün itibarı ile Blossoms isimli yeni çalışmam da tüm platformlarda yerini aldı. Affınıza sığınarak bu çalışmam hakkında yorumlarda bulunursanız çok sevinirim. İlgi ve anlayışınıza şimdiden çok teşekkür ederim.
.
https://www.youtube.com/watch?v=2PLzqZjliGI
DorukS
Site Admin

Re: Yeni çalışmam Blossoms yayınlandı. Yorumlarınızı beklerim.

Mesaj gönderen DorukS »

Parça güzel fakat nefes almıyor.

Beste/düzenleme anlamında: Bu aslında yavaş tempolu, yumuşak bir parça fakat insanın yakasından tutup bırakmayan bir havası var: "Bak söylemek istediğim çok şey var ama bunları bir dakika elli iki saniyede söylemem gerekiyor" der gibi. Bir temayı versin, sonra biraz nefes alsın, biz de bu arada o temayı sindirelim, sonra o temanın bir çeşitlemesi, sonra bir nefes, sonra belki yeni bir tema... Acelemiz yok, hele ki bu atmosferdeki bir şarkıyı dinlerken.

Miks: Low mid'lerde yığılma var. Piyano çok ağır. Oysa şarkı bunu gerektirmiyor. 150 Hz civarında bir traşlama, pedalın daha etkin kullanımı, velocity değerlerinde biraz çeşitlilik... Live kullanıyorsun yanlış hatırlamıyorsam, velocity değerlerini belli bir aralık içinde randomize etmek iyi fikir olabilir mesela.

Fikirler çok güzel. Uzunluğu 4:30 gibi olsa tadından yenmez bu parça.
demiraliatilgan

Re: Yeni çalışmam Blossoms yayınlandı. Yorumlarınızı beklerim.

Mesaj gönderen demiraliatilgan »

DorukS yazdı: 25 Oca 2025 13:17 Parça güzel fakat nefes almıyor.

Beste/düzenleme anlamında: Bu aslında yavaş tempolu, yumuşak bir parça fakat insanın yakasından tutup bırakmayan bir havası var: "Bak söylemek istediğim çok şey var ama bunları bir dakika elli iki saniyede söylemem gerekiyor" der gibi. Bir temayı versin, sonra biraz nefes alsın, biz de bu arada o temayı sindirelim, sonra o temanın bir çeşitlemesi, sonra bir nefes, sonra belki yeni bir tema... Acelemiz yok, hele ki bu atmosferdeki bir şarkıyı dinlerken.

Miks: Low mid'lerde yığılma var. Piyano çok ağır. Oysa şarkı bunu gerektirmiyor. 150 Hz civarında bir traşlama, pedalın daha etkin kullanımı, velocity değerlerinde biraz çeşitlilik... Live kullanıyorsun yanlış hatırlamıyorsam, velocity değerlerini belli bir aralık içinde randomize etmek iyi fikir olabilir mesela.

Fikirler çok güzel. Uzunluğu 4:30 gibi olsa tadından yenmez bu parça.
Hocam, size ne kadar teşekkür etsem az. Öncelikle yorum yapıp eksiklerimi, hatalarımı bana göstererek beni doğru yöne yönlendirdiğiniz için size minnettarım. Bana büyük yardımınız dokunuyor. Ben de buna göre yolumu çiziyorum.
Parçamı bu sefer kısa tuttum çünkü bu anlık bir çalışmanın ve heyecanın ürünüydü. Biran önce herkesle paylaşmak arzusuna yenik düşerek yayınlattım. Ki şimdi bunun yeni ve uzun versiyonunu hazırlıyorum. Ama o sırf piyano değil başka enstrumanlarla ilaveli olacak. Biraz geniş bir versiyon olacak.
Miks konusunda da piyanonun orijinal sesine pek dokunmak istemedim (Doğru hatırladınız, Live kullanıyorum). Alt midlerde bir sıkıntı duyuyordum ama ilk paragrafta da dediğim gibi heyecanıma yenildim ve çok fazla oynamadan yayınlamak istedim (daha doğrusu heyecandan mikslemeyi unuttum.:)). Bundan sonra çok daha dikkatli olacağım. Bana büyük bir faydası oldu yorumlarınızın. Ne kadar teşekkür etsem az.
Size sonsuz minnetarlıklarla hocam.♥