Merhaba ben SerdaL YavaŞ

...
serdalyavas

Merhaba ben SerdaL YavaŞ

Mesaj gönderen serdalyavas »

Merhaba,
Küçük yaştan günümüze müzik denizinde bir yolculuktaydım ve hala yoldayım. Bu yönde Türk Müziği ve Batı Müziği alanlarında İzmir Ege Üniversitesi Türk Sanat Müziği Konservatuvarı ile İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde eğitim aldım. Kendimi iyi hissettiğim enstrümanlar divan sazı, akustik gitar ve bağlama gibi telli çalgılardır. Tuşlu çalgılarda piyano eğitimim orta seviyededir. Sesimi terbiye etmeyi öğrendiğim yaştan günümüze vokalist olarak melodilere eşlik etmekteyim. Şan eğitimi ile bir üst seviyeye tırmanarak başta bestelerimi ve sesime uyan diğer eserleri seslendirmekteyim.

Açıkçası müzik endüstrisinden para kazanamayanlardanım. Ortalıkta bu kadar Don Kişot varken; kazanmayı da hiç düşünmedim. Hiç dinlenmeyen besteler ve hiç okunmayan makaleler yazıyor ve yayınlıyorum.

Tüm bunları ise birilerinin ilgisini çekmek veya bir gün meşhur olmak için yapmadığımı belirtmek isterim. Böyle bir kaygım olmadığı için eserlerime daha derin konsantre oluyor, hiç bitmeyen bir melodinin devamını besteler gibi kendi uzayımda notalarla dans ediyorum.

İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölüm öğrencisi olarak düşündüklerimi, hayal ettiklerimi insanlara sanat yoluyla iletmeye çabalıyorum. Böylece sanat; hobi ve özel ilgi alanım olmaktan çıkıp, insanlarla aramda bir bağ kurduğum benzersiz bir araç haline evrilmiş oluyor.

Bu platforma üye olup, katılma ve sizlerle tanışma arzum bu yapıyı belli disiplinlerle bize inşa eden ve bu yönde maddi hiçbir beklentisi olmadan tüm bu yolda ki sevecenleri birleştiremeye çalışan, sanki bir kelebek etkisiyle sinerji yaratmaya gayret ve emek veren kanal sahibidir. Onun bu yönde ki samimi yaklaşımına bir müzisyen olarak elbette kayıtsız kalamazdım. Kendisinin de belirttiği gibi bu yönde ülkemizde herhangi bir oluşum veya yapı bulunmamaktadır. Bu platformu geliştirmek ve eşsiz, kar amacı gütmeyen bir yapı halinde tutmak asıl elzem olan konudur.

Işık ve Sevgiyle...
bulutt

Re: Merhaba ben SerdaL YavaŞ

Mesaj gönderen bulutt »

Merhaba, söylediklerinize tamamiyle katılıyorum. Özellikle müzik endüstrisinden para kazanmakla ilgili olan kısım, don kişot benzetmesi güldürdü :lol:
Bence de sanat hiçbir kaygı güdülmediğinde, özellikle belli başlı amaçlar için saçmalanmadığında, gerçek sanat oluyor. Ben de seçebilecek olsaydım eğer, absürt bir kitle fakat milyonlar yerine, kaliteli bir kitle fakat kazançsız ve ünsüz bir kariyer seçerdim kesinlikle. Sizi hiç dinlemedim fakat sanat hakkındaki, icra ettiğiniz sanat hakkındaki yazılarınıza bakılırsa ruha hitap eden şeyler yaptığınız aşikar.
numan_aydogan

Mesaj gönderen numan_aydogan »

Merhaba, yayınladığınız beste ve makaleleri bizimle de paylaşabilir misiniz?
serdalyavas

Mesaj gönderen serdalyavas »

numan_aydogan yazdı: 21 Oca 2025 21:25 Merhaba, yayınladığınız beste ve makaleleri bizimle de paylaşabilir misiniz?
Merhaba,
Aşağıda başlıca linklerim mevcuttur.

Bilginize...

https://www.youtube.com/watch?v=2Arl2b_zu7I

https://serdalyavas.wordpress.com/

https://open.spotify.com/intl-tr/track/ ... af9eae4d4f