Herkese merhabalar

...
musicalp
İletişim:

Herkese merhabalar

Mesaj gönderen musicalp »

Merhaba, ben Alp.

Kendimi bildim bileli müzikle iç içeyim. İlk enstrümanlarım klasik değildi; tencereyi davul, çorba kaşığını kick, babaannemin örgü şişlerini ise kapalı hi-hat gibi kullanırdım. Yan ekipman olarak kimi zaman maşrapalar, kimi zaman da 90’lı yılların vazgeçilmezi boş damacanalar devreye girerdi. İlk kazandığım parayla aldığım Yamaha PSS-460 FM synthesis keyboard ise bu yolculuğun en özel dönüm noktalarından biri oldu.

Müziğin teknolojik dönüşümüne birebir tanıklık etmiş bir nesilden geliyorum. Pikap iğnesinden tüplü televizyona, walkman kasetlerinden CD dönemine kadar birçok farklı çağın sesini yaşadım. Walkman’in pilleri bitmesin diye kaseti kalemle sardığım günleri de biliyorum; sevdiğim kişilere karışık kaset hazırladığım zamanları da. MP3 döneminde iTunes üzerinden iPod’a şarkı yüklediğim, WMA dosyalarını dönüştürüp CD hazırladığım yıllar da hayatımın bir parçasıydı. Bugün ise birkaç dokunuşla hazırlanan Spotify listeleriyle müzik çok daha erişilebilir bir noktada. Teknoloji gerçekten büyüleyici bir dönüşüm sundu.

Müzik üretiminde ise özellikle klasik Türk müziği eserlerini günümüz sound’uyla yeniden yorumlamak beni heyecanlandırıyor. Yüzlerce yıl önce bestelenmiş eserleri; modern dokular, elektronik altyapılar ve biraz da 90’lar ruhuyla harmanlayarak yeni bir forma taşımaya çalışıyorum. Bu eserleri daha önce hiç duymamış genç dinleyicilerin keyifle dinlediğini görmek benim için oldukça değerli.

Bunun yanında kendi bestelerim üzerinde de çalışıyorum. Henüz profesyonel ölçekte üretim yaptığımı söyleyemem. Çünkü yoğun iş hayatımda, beş yıldızlı zincir bir otel grubunun merkez yapılanmasında yöneticilik görevini sürdürüyorum. Müzik benim için hiçbir zaman yalnızca bir hobi olmadı. Yakın gelecekte bu alana daha fazla zaman ayırmayı, üretim kapasitemi geliştirmeyi ve müziği hayatımın çok daha büyük bir parçası hâline getirmeyi hedefliyorum.