Trevor Daniel Falling Slap House Remix

k7llu

Trevor Daniel Falling Slap House Remix

Mesaj gönderen k7llu »

Merhaba Hocam, Ben Küllü.
18 yaşındayım. Müzik serüvenim aslında anime editörlüğüyle başladı. Hazırladığım editlerde Slap House’un o "donk" vuruşlarıyla görselin uyumunun insanları ne kadar heyecanlandırdığını fark edince, 3-4 ay önce mutfağa girmeye karar verdim ve FL Studio kullanmaya başladım. İlhamımı hala izlediğim animelerdeki o hüzünlü anlardan ve sahnelerden alıyorum.

Parça: Trevor Daniel - Falling. Orijinali 127 BPM ve A# Minör olan parçayı, "donk" basların karakterini daha iyi hissettirmek için 124 BPM'e çektim.
Kick ve Clap için Dynoro sample'larını; Serum presetleri içinse ESW Roses, Sound Mafia ve İlkay Sencan kitlerini kullandım.

Tavsiye İstediğim Noktalar:
Daha çok yeniyim ve teknik (mix/mastering) tarafta henüz bir eğitimim yok; tamamen duyumsal ilerliyorum. Arkadaşlarımdan gelen dönütler keyifli olsa da mühendislik açısından işlerin biraz karışık olduğunun farkındayım. Sizin kulaklarınızdan geçecek her türlü teknik eleştiri benim için altın değerinde.
Ayrıca yakın zamanda IEM kulaklık ve taşınabilir bir DAC/AMP sistemine geçmeyi düşünüyorum. Bu seviyede teknik gelişimim için böyle bir yatırım yapmamı önerir misiniz? Eğer önerirseniz kulaklık ve DAC/AMP olarak önerileriniz neler olur?

Şimdiden vaktiniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim hocam.

320Kbps MP3:
k7llu falling 124 slap latest build.mp3
(5.88 MiB) 8 kere indirildi
k7llu

Re: Trevor Daniel Falling Slap House Remix

Mesaj gönderen k7llu »

İyi geceler hocam. Windows üzerindeki ses karıştırıcısında FL'in sesini %20 yaptığım için prodüksiyon esnasında ses bana kısık geliyordu onu %100'e çekince distortionu rahat duymaya başladım. Parça umarım şimdi dinlenebilir haldedir. Master kanalının sonuna Fruity Limiter attım, öncesine de kullandığım bir softclip pluginini. Softclip plugininin içinden saturasyonunu kapatarak hardclip olan yerleri gördüm ve buna göre input gain'i düşürdüm. Breakup sırasında reese sesini çok açık bırakmışım onu da hallettim. Şimdi bassline ve kick distortion'u fark edemediğim kadar az.
k7llu falling 124 slap softclip v2.mp3
(5.89 MiB) 5 kere indirildi