Ankara'dan sevgiler selâmlar.
Yaklaşık 7 yıldır Youtube'da Ses Kayıt ve Müzik Teknolojileri anlatıyorum, buna dair online / offline eğitimlerim var ve bir ses tutkunuyum.
Vaktiyle (yaklaşık 2005) Müziktek Forum'un dehlizlerinde harikûlade müzik dostlukları edinmiş, müzikten alınacak keyfi hem sahnelerde, hem dijital mecralarda almış biri olarak burası açılınca keyifle ve büyük bir mutlulukla geldim.
Eski forumculardan olan Doruk Abi'nin phpBB'nin tutkusunu çok iyi anlıyorum ve destekliyorum.. Eline emeğine sağlık abi.
Hayırlı olsun (hepimize)
Tam olarak nelerden bahsetmek gerekir bilemedim şimdi (en son forumlara girdiğimde 20 yaşından küçüktüm şimdi 40'ların ortalarına geliyoruz:)
2005 yılından bu yana ses kayıt stüdyolarında mix ve mastering mühendisliği, prodüksiyon, post prodüksiyon, video editörlük, jingle, kısa film, tiyatro müzikleri çalışmaları yapıyorum, ‘Ses Kayıt ve Müzik Teknolojileri” dersleri veriyorum.
2017'de bir Dünya isminde mini bir ev albümü yayınlama keyfini tattım. Çıktığında dijital platformlarda en çok dinlenen ilk 5 albümün içinde yer aldı. Benim için çok güzel bir deneyimdi ve çok güzel edinimler elde ettim.
Albüm burada >> https://bit.ly/SpotifySercanSolmaz
Üniversitelerde Ses Kayıt ve Müzik Teknolojileri anlatmak, güncel teknoloji ile güncel yazılım ve yaklaşımları anlatma keyfini yaşadım.
Uzun süredir keyifle hem yaptığım hem de eğitimlerini verdiğim Podcast alanı ağırlıklı çalışmalar yapıyorum. Eğitimler ve prodüksiyonlar yapıyorum. Bunun üzerine bir kitap yazıyorum.
Youtube'da ses teknolojisi anlatmak son derece keyif aldığım bir alan. Hem içerik üretimi hem de müzik teknolojileri bana büyük keyif veren işler..
2005-2020 yılları arasında Zuhal Müzik Ankara’da Tuşlu Çalgılar ve Ses Kayıt Teknolojileri Departmanı’nda yöneticilik yaptım. Pandemi Sonrasında ayrılıp Türkiye / İngiltere bağlantılı kendi Prodüksiyon Şirketimi Kurdum.
1998 yılından bu güne aktif olarak müzisyenlik yapıyorum, piyano ve gitar çalıyorum. Kendimin ve çeşitli sanatçıların albüm projelerinde solist, piyanist ve gitarist, aranjör olarak çalıştım.
İşimi yapmaktan büyük keyif alıyorum.
dilerseniz burada ufak bir Logic Pro 101 örnek videoma göz atabilirsiniz.
https://youtu.be/dw_RxswK8RY
-Kurucu Ortağı olduğum Anima Müzik Prodüksiyon ile beraber ‘Nestle Nesfit‘ reklam serisinin müziklerini yaptım.
-2012 yılında Sobee Video Animasyon Şirketi’nin animasyon ve oyun serisinin (Supercan, Malkoçoglu, Break the Code ve I Can Freekick) ses tasarım ve müziklerini yaptım.
-29. Ulusal Bilişim Kurultayı’nda ‘Bilişim 2012 Game Jam’ etkinliğinde en iyi oyun müziği kategorisinde 1. oldum. (48 saat uykusuz bir oyun kodlanıyor ve müzikleri üretiliyor, enfes bir deneyimdi)
Müzik ve Teknolojisi dışında kendimi 3Boyutlu Tasarımlar ve Üretimleri alanına merak sardım ve geliştirmeye çalıştım, bununla ilgili bir şirket kurdum ve üretim yapıyorum.
Üretken Yapay Zekâ alanında bazı şirketlerle çalışıp Seo, E-Marketing, Content Creation alanlarında işler yapıyorum ve danışmanlıklar veriyorum.
Youtube'un derinliklerine girdikçe de, yıllar içinde daha da sevdiğim video alanında FinalCutPro /Davinci Resolve üzerinden eğitimler vermeye başladım. Müziğin yanında Post Prodüksiyonu'n da büyük keyifli zevkli bir iş olduğunu düşünüyorum.
Kullandığım ekipmanları da https://www.sercansolmaz.com/kullandigi ... ve-lensler altında kategorilendirip paylaştım...
Göz atabilirsiniz
Prodüksiyon'da İlk 7-8 yıl Cubase kullandım, sonra Logic Pro'ya geçtim, Son 2 senedir Studio One'ı (her iki platformda da olduğu için (Mac / Win) önceliklendirmeye çalışıyorum. Video tarafında ise FinalCutPro öncelikli olmak üzere Davinci Resolve da kullanıyorum
Eskiden forumlara destan gibi yazardık bu da öyle bir şey olmuş
Okuduğunuz için teşekkürler.
Umarım burada çok güzel dostluklar biriktirip, müzikle dolu keyifli anılar yaratabiliriz.
Herkese selamlar, sevgiler.
Bol keyifli müzik üretimler.