Cahil Cesareti

...
sami devrim

Cahil Cesareti

Mesaj gönderen sami devrim »

Herkese selamlar.

Doğru dürüst nota bilmiyorum, enstrüman çalamıyorum, sesim de eğitimsiz ve berbat. Öyleyse ne işim var burada, di mi :)

Yıllardır uyku ile uyanıklık arasındaki zamanlarda kafamın içinde her türden melodiler çınlar. Bunları 15 yıl kadar önce Finale adında bir program ile midi olarak kayıt altına alma denemem oldu. Ama müzik bilgim çıkışmadığı ve programı kullanmayı bilmediğim için marş formundaki basit bir besteyi bile notalara dökmek iki günümü aldı, yıldım.

Geçen ay Suno ile tanıştım ve müzik üretme hevesim tekrar depreşti. Sözlerini kendim yazdığım birkaç şarkı denemem oldu, beğenildi. Ama istiyorum ki kolaya kaçmadan, emek harcayarak besteyi de kendim yapayım. Ondan sonrası ai ile kolay. Nereden başlamam gerektiğini araştırırken Doruk Hocamın Youtube kanalına denk geldim. Birkaç gündür kanaldaki tüm içerikleri en başından izlemeye başladım ve artık neye ihtiyacım olduğunu biliyorum: Bir DAW yazılımı ve bir midi klavye.

55 yaşındayım ve en geç 2 yıl içinde aktif çalışma hayatım bitecek. Müzikten para kazanmak gibi bir amacım yok ama hayatımın geri kalanında daha iyi bir hobi düşünemiyorum. Ortaya bir eser koyma fikri heyecan veriyor. Cahil cesareti ile sadece sözleri bana ait olan yayınladığım şu şarkı bile çocuk gibi sevindiriyor:
https://open.spotify.com/album/7awMjUIe ... T-Ed1SfoaA
Tamamı bana ait olacak bir şarkının yaşatacağı gururu düşünemiyorum bile.

Bu arada adım Sami. Veri analistiyim. Hedefim bir yelkenli alıp içinde yaşamak ve dünyayı dolaşmak. Müzik de bu yolculuğun bir parçası olacak.