Merhabalar. Aşağıda öylesine bir Chord Progression yazdım. Duyum olarak gayet güzel duyuluyor ancak eksik bilgim yüzünden bazı sorularım var.
Bu parçanın tonu nedir ? Re minör başlıyor. 4. Ölçüde Do majore çözülüyor ancak sonra La bemolden devam ediyor ve Ab tam 5 li de çözülüyor. Parçada 2 çözüm var. Bu parçanın tonu ne oluyor yani benim çok kafam karıştı.
Yazdığım Chord Progression için yardım.
-
galipkerembayat
Re: Yazdığım Chord Progression için yardım.
Akor yürüyüşünü verip örnek eserler ürettirip, kullanılan akorları yapay zekaya sordum, (A) La Majör'e doğru gidiyor şeklinde bir sonuç çıktı.
Buna nasıl bir melodi yazacağınızın bilgisi olmadan sanırım sadece akor yürüyüşüne bakarak bir sonuç çıkarmak da doğru olmayacaktır.
Buna nasıl bir melodi yazacağınızın bilgisi olmadan sanırım sadece akor yürüyüşüne bakarak bir sonuç çıkarmak da doğru olmayacaktır.
-
galipkerembayat
Yazdığım progression C akorundan sonra Ab temelli devam ediyor. Sanırım Cevap Ab major olmalı. Sanırım net bir yorum yapabilmek için biraz daha uzun ölçüde bir şeyler yazmalıyım. Teşekkürler cevabın için.
YZ bu tarz sorular için çok iyi bu arada,
DeepSeek de bir ton fikir yürüttükten sonra nihai olarak şunu dedi :
"The key of the song with the chord progression dm am F Fsus2 C Ab Eb Ab Db Eb Ab5 seems to be **A Flat (Ab)**.
This conclusion is based on the analysis of the root notes of each chord and their relationship within the A-flat
key system, which includes A minor as a relative minor scale for some chords like Fsus2 and C. The repeated use of
Ab suggests it could be the tonic or dominant chord in this key"
DeepSeek de bir ton fikir yürüttükten sonra nihai olarak şunu dedi :
"The key of the song with the chord progression dm am F Fsus2 C Ab Eb Ab Db Eb Ab5 seems to be **A Flat (Ab)**.
This conclusion is based on the analysis of the root notes of each chord and their relationship within the A-flat
key system, which includes A minor as a relative minor scale for some chords like Fsus2 and C. The repeated use of
Ab suggests it could be the tonic or dominant chord in this key"