https://www.youtube.com/watch?v=PkSgUAZKGLs
Orkestral türkü aranjeleri ile türkülerimizi dünyaya tanıtma gibi bir fikirle yola çıktım, bu bitmiş olanlardan bir tanesi iki tane de çalışma halinde olan daha var , parçanın azeri ezgilerin olduğu kısım 3/4 lük , bizim türkiye versiyonu ise 5/8 lik, vokal girince zamanlama değişiyor,
dünyada klasik müzik dinleyen insanlar merak edip de belki türkülerimizi dinler diye amatör kendi çapımda ev stüdyomda fl studio +vst pluginler kullanarak, vokal ve gerçek enstrumanlarda yakın arkadaşlarımın desteği ile kendi çapımızda birşeyler yapmaya çalışıyoruz
fikir düşünce eleştiri yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim
Orkestral aranje türkü - Sarı Gelin
-
tolgaunuvar
- İletişim:
Re: Orkestral aranje türkü - Sarı Gelin
Şarkıda söze girilmeden önce çalan kısımda dilime nedense "Seeen, şikenin adıııı..." geldi... melodi sanırım çok benzemiş.
1.06'da giren ikinci enstrumantel bölüm ilk türkü tadında olan yer ile epey kontrastlı olmuş, iki farklı kişinin elinden çıkmış gibi olmuş.
Vokal çok güzel
ps: Demo Kliniğinde de benim ikinci yorumuma daha teknik, benzer bir yorum gelmiş.
1.06'da giren ikinci enstrumantel bölüm ilk türkü tadında olan yer ile epey kontrastlı olmuş, iki farklı kişinin elinden çıkmış gibi olmuş.
Vokal çok güzel
ps: Demo Kliniğinde de benim ikinci yorumuma daha teknik, benzer bir yorum gelmiş.
-
tolgaunuvar
- İletişim:
Re: Orkestral aranje türkü - Sarı Gelin
sende uyandırdığı hisleri olduğu gibi yazmışsın teşekkürler, evet bi dizi müziği mi ne vardı ona benzediğini çok söyleyenler oldu o dediğin kısmı, ama orjinal azeri sarı gelin versiyonlarında onların ezgisi , benzerlik denk gelmiş sanırım , evet kontrast farklı bir sentez yapmaya çalıştım, umarım çok garip durmamıştır, yorum ve eleştirin için teşekkürler