Demomu yorumlarsanız sevinirim

burak.nurlu

Demomu yorumlarsanız sevinirim

Mesaj gönderen burak.nurlu »

Merhabalar. Yakında çıkaracağım şarkımı sizlerle paylaşıp önerilerinizi almak istedim. Vokal miksinde bazı düzenlemeler yapacağım genel olarak altyapı müzik bu şekilde olacak. Önerilere açığım :) :)

https://youtu.be/eZIDlJ1cUx8
EnesÖz

Re: Demomu yorumlarsanız sevinirim

Mesaj gönderen EnesÖz »

Selamlar. Tarzı çok beğendim öncelikle. Sadece 40 saniyelik intro çok uzun geldi bana. Umarım yorumum işine yarar. Başarılar dilerim.
travma
İletişim:

Mesaj gönderen travma »

Merhaba,

Öncelikle güzel ve mistik öğeler barındıran bir alt yapı olmuş (40 sn devam eden intro evet geliyor dedirtiyor), vocalde bana göre temiz...

Sorun sözlerin arka plandaki müziğe tam uymaması akorlara göre vocali okuyamamışsın gibi bir his uyandırdı. Türkiyedeki producerlerin sorunu aynı sorun bende de var:) parçaya güzel başlayıp akışta verilmesi ve değiştirilmesi gereken kısımlara ve duygulara ve akorlara hakim değiliz. Elin adamın parçaya başlayıp parçanın ortasında atmosferi öyle değiştiriyor ki, parça içinde parça hissi oluşuyor buda zenginlik katıyor.

Bence tarzına uygun konsepti oturtmakta sorun yaşıyorsun...

Örnek intro 30 sn 1 dk arası, sonra parça başlar 2:30 da breakdonwn yaparsın , sonra tekrar şahlanır akabinde parçayı bitirirsin.

Anlatmak istediğim her tarzın bir matematiği var elin adamı bunu çözmüş, bir şablon gibi hep yanı şeyleri uygulayarak arada da ufak değişiklikler yaparak parçalarını geliştiriyor.

Parçanda 1:35 ve 2:00 arası bana göre en vurucu kısım. SyntPop dinleyen biri olarak eskilere gittim.

The Cure havası var... https://www.youtube.com/watch?v=n3nPiBai66M

Birde yabancı müziklerde 3 tekrar olayına takıldım, tüm popüler şarkılarda nakarat yada bir kelime 3 kez tekrar ediliyor, adeta dinleyenin beynini programlıyor...

Başarılarının devamını dilerim...
DorukS
Site Admin

Mesaj gönderen DorukS »

Burak selam,

Ben bu şarkıyı çok beğendim. Bölümlerin yerleşimi, trafiği, altyapının düzenlemesi gayet hoş. Tarza uygun.

Vokal çok önde. Sanki bir mekanda oturmuş sohbet ediyoruz da, arkada müzik çalıyormuş gibi. Tahminim, vokal çok sakin ve enstrümanlar çok parlak olduğu için ancak bu şekilde vokali duyurabileceğini düşündün. Evet bu zor bir miks. Fakat vokali bu kadar öne çıkarmak yerine çok daha agresif bir(kaç) kompresör uygulayarak daha geri çekebilirsin. Bir de vokale epey bir saturation ekleyebilirsin mikste daha iyi sıyrılabilmesi için.

Kanalına abone oldum 🙏🏻
burak.nurlu

Mesaj gönderen burak.nurlu »

Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için :)
0Contrast

Mesaj gönderen 0Contrast »

Keyif aldım. Eline sağlık.