Prodüksiyon değerlendirmesi

bora

Prodüksiyon değerlendirmesi

Mesaj gönderen bora »

Selamlar, parça biraz fazla iyimser oldu ama burada amacım daha çok prodüksiyon olarak kendimi denemek istememdi. O yüzden melodinin basitliğini göz ardı ederek prodüksiyon anlamında yorum yapabilen olursa sevinirim :D
Ayrıca vokaller için de ilk defa Synthesizer V diye bir uygulama kullandım, vokal tamamen uygulama ile üretildi, gerçek değil. Ama yapay zeka da değil, her notayı ve sözü elle oluşturdum, parametreler ile ses yüksekliği, nefes kullanma oranı gibi parametrelerle yapıldı.
Bir tek davullar sample, onun dışındaki her şeyi ben çaldım, beste güfte aranje mix vs bana ait.
https://on.soundcloud.com/ruFs0FNiVlJeiH1NG2
Emre Sezgin

Re: Prodüksiyon değerlendirmesi

Mesaj gönderen Emre Sezgin »

Bora selam, Tam olarak ne degerlendirmesi bekliyorsun, produksiyon derken, netlestirir misin? Arajman,ses secimleri, mixing?

Selamlar,
bora

Mesaj gönderen bora »

aranjman, enstüman seçimi. yani müzisyenleri yönlendirirken verilen kararlar gibi düşünebilirsin, burada bridge olsun, introyu uzun tutma, buraya şöyle bi akor mu gelse gibilerinden
Emre Sezgin

Keyifli ve pozitif bir sarki olmus. Gulumseme yaratti bende dinlerken. Guzel de calmissin. Emegine saglik.

Ben gecislerini cok ani buldum. Ornek vermek gerekirse; dikkatle dinlersen mesala 15. saniyede distortion gitara gecis beklenmedik ve ani. yine 30. saniyede gitar birden susuyor. Son akorun sustainini arttirip yavasca verse'e yedirerek susabilirdi gitar. Transitionlari smooth yapabilirsen daha muzikal bir dinleti yaratabilirsin bence. Genel olarak tum gecislerin bu sekilde.

Intro ve Verse Chorus'a kadar birkac gitar girisi cikisi dahil ayni sekilde rutin gidiyor. Chorus'ta birseyler degisecek diye bekledim ama vocalin ve enstrumanin sesinin yukselmesi disinda hicbir sey degismedi. chorus oncesi iki vurusluk bir snare atagi haricinde. 1:30 da solo ile tanistiriyorsun dinleyiciyi. Solo gayet guzel ama gitarda parlaklik, air yok. Cansiz geliyor solo. Solo sarkinin vurucu noktasi, daha heyecanli ve onde olmasini beklerdim. Uplift bir melodi secmissin ama yukselmiyor sarki. Dumduz ilerlemissin. Solo bitisinden sonra crash ile gitar chord progressiona donmussun ama sanki chord progression secimin sarkinin ruhuna pek uymamis. Mutlu bir solo dinledik ama birden ciddi gergin bir hissiyat veren chord progression geldi. Mutlu havasi kaybolmus bu bolumde sarkinin. Yine o chord bolumunde davullar half time calsaydi daha keyifli olabilirdi. Outro da sarkinin basina donmussun ve sarki tekrara dusmus. Mixe dokunulmasi lazim ama teknige hic girmeyeyim, produksiyon geri bildirimi istedigin icin.

Vokali nasil yaptigini pek anlamadim ama benim kulagima guzel gelmedi. Oncelikle vocal yanlis notalara basiyor gibi hissettim. Vocal Pitche de bakmak lazim. Pitch artinca vocal detune oluyor sanki. Belki sozlerin okuma tavrindan kaynakli da boyle hissetmis olabilirim. Bu konu da cok yorum yapmamayim, yetkin oldugum bir alan degil.

Tekrar emegine saglik. Kolay gelsin.
bora

Mesaj gönderen bora »

hocam değerleri yorumların için çok teşekkürler, dediklerini de uygulayıp biraz daha iyileştirmeye çalışırım. aslında bunu synthesizer v denilen vokal pluginini denemek için yapmıştım sonra prodüksiyon ile adam edebilir miyim acaba dedim. yine bu kadar kapsamlı yorum yapıp vaktini ayırdığın için çok teşekkürler.
ben de senin işlerini dinledim ama yorum yapacak bir şey bulamadım, bana oldukça profesyonel geldi :D senin de eline sağlık, parçaların gerçekten çok başarılı
Emre Sezgin

Rica ederim, benim icin keyifti.
Ayrica projelerim hakkindaki nazik gorusun icin ayrica tesekkur ederim.