Tür tespiti / Stem ayırma

I_R_on

Tür tespiti / Stem ayırma

Mesaj gönderen I_R_on »

Suno'ya yeni gelen güncelleme ile beraber Suno artık 12 tane stem'i ayırabiliyor (henüz denemedim).
Bir bomba özellik de yüklediğiniz parçalar ile ilgili artık detaylı bir tür / mix reçetesi çıkarıyor.

Bir parçama şöyle bir şey çıkardı mesela,
The composition is an instrumental track primarily featuring piano and synthesized pads, The key is A minor, and the tempo is approximately 60 BPM, The piano provides the main melodic content with a deliberate, legato articulation, The synthesizer pads create a lush, sustained harmonic layer with significant reverb and delay effects, contributing to a spacious and atmospheric soundscape, The dynamic range is relatively narrow, maintaining a consistent level of intensity, There is no percussion, The mix emphasizes the piano and pads equally, with the piano positioned centrally and the pads providing a wide stereo image, The structure is non-traditional, functioning more as an ambient piece without distinct verse-chorus sections
İlaveten, cover vesaire yapmak için yüklenebilen ses uzunluğu 2 dakikadan 6 dakikaya çıkarılmış, artık full parçaları yükleyip cover'lar alınabiliyor.

ps: Bu özellikler muhtemelen paralı olan üyeliklerde.
I_R_on

Re: Tür tespiti / Stem ayırma

Mesaj gönderen I_R_on »

Yeni güncelleme ile beraber gelen en bomba özelliği yeni keşfettim. Upload süresi uzadığı için eskiden kısmi olarak yüklediğim parçaları tekrar yüklüyorum Suno'ya. Hiç vokal içermeyen parçalara da söz çıkardığı oluyor hatta bunu uygun tarzlarla cover ettiğinizde de şarkıya oldukça uyuyor. Pek tabii yapay zeka'nın ürettiği sözler olduğu için traş biraz.

Uzunca bir süre önce yayınladığım bir parçayı verdim mesela,

https://www.youtube.com/watch?v=jt81WRgp1sM

Suno'ya upload edince, ingilizce söz uydurdu parçaya, bunu electro pop türünde cover edince

https://suno.com/s/wLyuwQwtjfSNmzpo

Sözler traş ancak en azından sizin enstrumantel olarak ortaya çıkardığınız parçayı sözleri olan bir parçaya çevirmesi gerçekten çok iyi. Sözleri doğrudan yeniden yazıp şarkıya uygunluğunu garantileyebilirsiniz. İsterseniz çıkan parçanın stem özelliği sayesinde bazı kısımlarını doğrudan kullanın, istediğiniz kadar da üstüne kaydedin. İster yeni vokali yeni sözlerle kendiniz kaydedin isterseniz komple parçayı yeniden oluşturun, sadece yapay zekanın vokalini kullanın.

Üstteki parça için mesela ilk dizeyi hızlıca yazdığım türkçe sözle değiştirdim ve son parçayı cover'lattım.

https://suno.com/s/afvnE1hmfwKnWQWf

ingilizce şarkı içinde ingilizce aksanlı türkçe oldu ama derdimi anlatmama yardımcı olmuştur herhalde. parça doğru tarzda ve tamamen türkçe sözlere sahip olsaydı daha güzel seslendirecekti.
myavuzselim

Mesaj gönderen myavuzselim »

Gayet güzel, eğlenceli şarkı olmuş.
I_R_on

Mesaj gönderen I_R_on »

myavuzselim yazdı: 11 Haz 2025 18:10 Gayet güzel, eğlenceli şarkı olmuş.
Eyvallah sağolasın, bence de fıkır fıkır, türkçe söz yazıp vokalli halini yayınlamak lazım. Eğlenceli söz yazmadım şimdiye kadar, bu konuda geliştirmem lazım kendimi :)