Merhabalar ,
Forum hepimize hayırlı olsun.
Kawai KDP-120 marka model dijital piyanom var. Bir ses kartından geçmeden auido formatında kayıt yapmadığını öğrendim ve bu yüzden işimi görecek bir ses kartı aldım. Fakat piyanoyu ses kartına bağladığımda , kendi hoparlöründen değil de PC nin hoparlöründen ses veriyor ve sanırım pc hoparlörüm çok kötü. Ne çalış dinamiği , ne tonal kalite , hiçbişey kalmıyor. Bu yüzden sesin kalitesini bozmayacak bir hoparlöre ihtiyaç duyuyorum. Stüdyo referans monitörleri gibi şeyler gördüm ama hiçbir fikrim yok. Bu konuda bilgisi olan birine danışmdan hamle yapmak istemedim.
Sanki ne yaparsam yapayım aynı ses gelmeyecek gibi. Kdp 120 yi bilen demek istediğimi anlayacaktır. Normal bir dijital piyano gibi değil ve sanki ses mobilyasıyla beraber titreşiyor gibi ama bilemiyorum tabi ki.
Böyle bir hoparlör alırsam , bağlantıları da sök tak yapmak zorunda kalmayıp , her an kayıt almaya da normal pratik yapmaya da hazır hale gelmiş olcam.
Şimdiden teşekkürler.
Dijital Piyano / Sesi Harici Bir Hoparlöre Aktarma
Re: Dijital Piyano / Sesi Harici Bir Hoparlöre Aktarma
Midi Klavyenin hoparlörünün ahşabının etkisi ile verdiği sesi önemsiyorsanız analog olarak mikrofon yoluyla kaydını almanız daha doğru olmaz mı? Mikrofon ile kayıt almak başlı başına zordur bu arada.
Şahsen; midi kayıt alır istediğim VST ile parçamda oynatmayı tercih ederdim.
PC üstündeki hoparlörün kötü olması, referans monitör kullanımı filan bunlara daha deneyimli kullanıcılar cevap versin. Ancak şöyle bir durum var; referans monitör hoparlör veya kulaklık mix/mastering'i de kendiniz yapacaksanız önemli hale geliyor. Elzem olup olmadıkları konusuna girmeden; Referans monitör hoparlör/kulaklığın olayı sizin anladığınız şekilde sesi daha kaliteli sunmak değil ses üzerinde ekstra bir değişiklik yapmadan sunma üzerine kurulu.
Şahsen; midi kayıt alır istediğim VST ile parçamda oynatmayı tercih ederdim.
PC üstündeki hoparlörün kötü olması, referans monitör kullanımı filan bunlara daha deneyimli kullanıcılar cevap versin. Ancak şöyle bir durum var; referans monitör hoparlör veya kulaklık mix/mastering'i de kendiniz yapacaksanız önemli hale geliyor. Elzem olup olmadıkları konusuna girmeden; Referans monitör hoparlör/kulaklığın olayı sizin anladığınız şekilde sesi daha kaliteli sunmak değil ses üzerinde ekstra bir değişiklik yapmadan sunma üzerine kurulu.
Klavye midi özellikli fakat ses kartından geçtiğim için audio formatında alabiliyorum . SK-EX model kawai modellemesi var içinde , çok da hoşuma gidiyor ton. Bugün bi kayıt aldım , çalarken duyduğum gibiydi. Referans monitörün daha kaliteli değil de , daha doğru bir ses verdiğini biliyorum. Buıgünkü kayıttan sonra biraz kompresor , biraz reverb eklerken hoparlörden farklı kulaklıktan farklı geldiğinde anladım bu durumu. Peki referans ses vericisi , günlük kullanım için uygun mudur ? Ben aldığım zaman sök tak falan olsun istemiyorum aslında. Film müzik oyun esnasında da aktif olsun isterim.
Ses kartına klavyenin midi çıkışından midi kablosu ile bağlayabilirsiniz veya PC'ye doğrudan USB üstünden bağlayabilirsiniz MIDI almak için. Arturia MiniLab 3'üm için ben ikinci yöntemi tercih ediyorum.
Referans monitörün müzik üretimi dışında kullanımına dair benim duyduğum beklentiyi karşıladığı yönünde ancak bu sadece kulağıma çalınan bir bilgi...
Referans monitörün müzik üretimi dışında kullanımına dair benim duyduğum beklentiyi karşıladığı yönünde ancak bu sadece kulağıma çalınan bir bilgi...
Bilmediğim için soruyorum , şimdi kulaklık çıkışından 6.35 jak ile ses kartına girdim. ses kartının host to usb çıkışından da bilgisayasara. Şimdi bu haldeyken midi formatında kayıt yapabilir miyim ?
Şu referans hoparlör günlük kullanım yapan var mı bir duysa sesimizi de gelse
Şu referans hoparlör günlük kullanım yapan var mı bir duysa sesimizi de gelse
Yaptığınız bağlantı sadece analog ses bağlantısı olur, bu şekilde klavyeye dair bir midi kaydı yapamazsınız. Dediğim gibi ya midi kablosu ile ses kartına ya da usb üstünden doğrudan bilgisayara. Usb üstünden midi alıp işleyen ses kartı var mıdır bilmiyorum, varsa da onun ayarlarını yapmak muhtemelen daha zordur.Nannar yazdı: 29 Oca 2025 06:09 Bilmediğim için soruyorum , şimdi kulaklık çıkışından 6.35 jak ile ses kartına girdim. ses kartının host to usb çıkışından da bilgisayasara. Şimdi bu haldeyken midi formatında kayıt yapabilir miyim ?
Şu referans hoparlör günlük kullanım yapan var mı bir duysa sesimizi de gelse![]()