Merhaba Doruk hocam ve değerli müzisyen arkadaşlar,
Demolarım ektedir. İki parçada da henüz mastering yapılmadı. Demolarım ile beraber sizden iki konu hakkında yardım istiyorum.
Ben 8 yıldır müzik prodüksiyonuyla uğraşan birisiyim. Yolculuğum, trap ve future bass gibi türlerle başlayıp yüzbinlerce dinlenmeye ulaştığım bir dönemden geçti . Ancak zamanla ruhum, daha deneysel ve duygusal bir arayışa girdi. Son yıllarda kendimi Ambient, Drum and Bass, Synthwave ve hatta Hardstyle gibi çok farklı türlerin içinde, yeni sesler ve karmaşık yapılar keşfederken buldum.
Bu keşif süreci sanatsal olarak çok tatmin edici olsa da, iki büyük zorlukla karşı karşıyayım:
Kimlik ve Odak Sorunu: Türler arasında bu kadar çok gezinmek, tutarlı bir "sanatçı kimliği" ve "imza sound" oluşturmamı engelliyor. Dinlenmelerim bu dağınıklık nedeniyle baya azaldı ve bu durum motivasyonumu etkiledi. Neredeyse 5 senedir release yapmadım. Yeni şeyler paylaşmaktan çekiniyorum.
Sanat vs. Piyasa İkilemi: Piyasayı incelediğimde, başarının genellikle belirli formüllere ve trendlere dayandığını görüyorum. Bu da beni en temel soruma getiriyor: Günümüz dünyasında, hem sanatsal olarak derin, deneysel ve "uğraşılmış" müzikler yapıp hem de bundan bir kariyer inşa etmek (sadık bir kitle, manevi ve maddi tatmin) gerçekten mümkün mü? Yoksa bu iki hedef birbiriyle çelişiyor mu?
Sizlere sormak istediğim şu: Benim gibi, sürekli yeni şeyler keşfetmekten keyif alan "Kaşif" ruhlu bir prodüktör, bu dağınıklığı bir kimliğe nasıl dönüştürebilir? Ve bu özgün yolda yürürken, ticari dünyanın gerçeklerinden tamamen kopmadan nasıl ayakta kalabilir?
Değerli tavsiyeleriniz ve demolarımı dinlediğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Demolarım ve öneri ihtiyacı
Demolarım ve öneri ihtiyacı
- Dosya ekleri
-
- let it burn (unmastered).mp3
- (5.34 MiB) 59 kere indirildi
-
- ID (Unmastered).mp3
- (3.77 MiB) 36 kere indirildi
Re: Demolarım ve öneri ihtiyacı
Selamlar,
Çok düz cevaplar vereceğim,
Kimlik ve Odak Sorunu: En çok dinlenen tarzı gerçek kişi üstünde kalmak üzere diğer türler için sanal kimlikler oluşturup o üretimleri yeni oluşturduğun kimliklerden yayınlayabilirsin. (Yayıncılar üzerinde label gibi kullanabileceğin paketlere bir bak)
Sanat vs. Piyasa İkilemi: Sanat piyasasında göz önünde olup hasbelkader birbirleri ile geçmişte çalışmış, gelecekte çalışma potansiyeli olan insanlar bile birbirlerine diş biliyorlar. Ozan Orhon'un şöyle bir röportajı vardı : https://www.egedesonsoz.com/ozan-orhon- ... calistilar
İşin piyasa kısmı epey sıkıntılı... Sanat bu yüzden ikinci planda gibi... Piyasan olursa o piyasaya sanatını da satarsın... Bilindik sanatçılar böyle yapmıyor mu? Pek tabii serüvenlerinde yollarına katılan olduğu gibi ayrılanlar da oluyor ama en azından ne demeye çalışmış bu kişi diye sorguluyorlar.
Ortada profesyonelliğe dönük bir niyet varsa bence işi kurallarına göre oynamak için bir yapımcı bulup o yapımcının şemsiyesi altında bu işleri yürütmeye çalışmak lazım. Bu gerçekleşmesi çok zor bir hedef ise onlara öykünerek, onlar gibi hareket etmeniz lazım. Müziğin tüketiminin sürekli değiştiği günümüz dünyasında pek tabii oturmuş yapıların dışında da keşfedilecek yeni yöntemler / mecralar mevcut.
Çok düz cevaplar vereceğim,
Kimlik ve Odak Sorunu: En çok dinlenen tarzı gerçek kişi üstünde kalmak üzere diğer türler için sanal kimlikler oluşturup o üretimleri yeni oluşturduğun kimliklerden yayınlayabilirsin. (Yayıncılar üzerinde label gibi kullanabileceğin paketlere bir bak)
Sanat vs. Piyasa İkilemi: Sanat piyasasında göz önünde olup hasbelkader birbirleri ile geçmişte çalışmış, gelecekte çalışma potansiyeli olan insanlar bile birbirlerine diş biliyorlar. Ozan Orhon'un şöyle bir röportajı vardı : https://www.egedesonsoz.com/ozan-orhon- ... calistilar
İşin piyasa kısmı epey sıkıntılı... Sanat bu yüzden ikinci planda gibi... Piyasan olursa o piyasaya sanatını da satarsın... Bilindik sanatçılar böyle yapmıyor mu? Pek tabii serüvenlerinde yollarına katılan olduğu gibi ayrılanlar da oluyor ama en azından ne demeye çalışmış bu kişi diye sorguluyorlar.
Ortada profesyonelliğe dönük bir niyet varsa bence işi kurallarına göre oynamak için bir yapımcı bulup o yapımcının şemsiyesi altında bu işleri yürütmeye çalışmak lazım. Bu gerçekleşmesi çok zor bir hedef ise onlara öykünerek, onlar gibi hareket etmeniz lazım. Müziğin tüketiminin sürekli değiştiği günümüz dünyasında pek tabii oturmuş yapıların dışında da keşfedilecek yeni yöntemler / mecralar mevcut.
Re: Demolarım ve öneri ihtiyacı
Merhaba
Yorumunuzla ilgili bildirim gelmediği için şimdi görebiliyorum, kusura bakmayın. Yorumunuz için teşekkür ederim. Farklı kimlikler oluşturma fikrine sıcak bakıyordum fakat zamanla kararım değişti. Streaming servislerin nasıl çalıştığını detaylıca araştırıp bağımsız sanatçı olarak piyasada tutunmak için bazı yöntemleri keşfettim. Muhtemelen bunları uygulayacağım. Birkaç süre önce tüm sosyal medya hesaplarımı sildim. Artist imajından da vazgeçtim. Tüm profil fotoğraflarım ve albüm kapaklarım şuan simsiyah. Tüm kaygıları kafamda silmeye karar verdince zamanla üretkenliğim çok arttı. Muhtemelen sanat için yapmaya devam edecem bu işi
Yorumunuzla ilgili bildirim gelmediği için şimdi görebiliyorum, kusura bakmayın. Yorumunuz için teşekkür ederim. Farklı kimlikler oluşturma fikrine sıcak bakıyordum fakat zamanla kararım değişti. Streaming servislerin nasıl çalıştığını detaylıca araştırıp bağımsız sanatçı olarak piyasada tutunmak için bazı yöntemleri keşfettim. Muhtemelen bunları uygulayacağım. Birkaç süre önce tüm sosyal medya hesaplarımı sildim. Artist imajından da vazgeçtim. Tüm profil fotoğraflarım ve albüm kapaklarım şuan simsiyah. Tüm kaygıları kafamda silmeye karar verdince zamanla üretkenliğim çok arttı. Muhtemelen sanat için yapmaya devam edecem bu işi