Merhabalar arkadaşlar
Daha önce bu şarkıyı sizlerle paylaşmıştım, Doruk hoca da canlı yayında incelemişti. Bu sefer aynı şarkının mix ve masteringi yapılmış (benim tarafımdan) ve saksafon melodileri gerçek bir enstrüman tarafından çalınmış halini paylaşacağım. Ne dersiniz, yayınlanmaya hazır mı? Önerdiğiniz rütuşlar olursa yapmaya hazırım! Keyifli dinlemeler.
https://on.soundcloud.com/aQSXArZ3yOuO3Q0VY0
Gölgelik çeyreği (Yeni sax, gerçek mix-master)
Re: Gölgelik çeyreği (Yeni sax, gerçek mix-master)
Selamlar Kürşat Kardeşim,
Bence çok değişik bir beste, içinde bir "İlahi" barındırıyor gibi...ben çok beğendim...Canlı çalınması, kayıt, mix ayrı ayrı çok değerli...Bu konuları eleştirmek haddim değil...Bugünlerde SUNO benim için ciddi bir çözüm, kurtarıcı gibi girdi hayatıma...
Parçanı , haddim olmayarak ve iznin olmadan kendi edindiğim bilgiler seviyesinde SUNO ya yorumlattım..Jazz Rock bir eser gibi hayal ettim, arkada bir Oda Orkestrası eşlik etsin istedim...
Bir diğer amacımda bu platforma biraz hareket getirmek...Çok durgunlaştı...
SONO YORUMU : https://suno.com/song/c99ffb80-854e-439 ... 7f84c6d965
Saygı ve Sevgiyle kal...iyi çalışmalar dilerim...
Oytun ATALIK
PS : "Gölgelik Çeyreği" nin anlamı nedir ? (Gölgelik , güneşe karşı bir tente)
Bence çok değişik bir beste, içinde bir "İlahi" barındırıyor gibi...ben çok beğendim...Canlı çalınması, kayıt, mix ayrı ayrı çok değerli...Bu konuları eleştirmek haddim değil...Bugünlerde SUNO benim için ciddi bir çözüm, kurtarıcı gibi girdi hayatıma...
Parçanı , haddim olmayarak ve iznin olmadan kendi edindiğim bilgiler seviyesinde SUNO ya yorumlattım..Jazz Rock bir eser gibi hayal ettim, arkada bir Oda Orkestrası eşlik etsin istedim...
Oytun ATALIK
Oytun abi normalde yapay zeka ile müziğe karşıyım ama kendi şarkımı böyle görünce gözlerim yaşardı çok güzel olmuş teşekkür ederimOYTUN yazdı: 25 Kas 2025 11:44 Selamlar Kürşat Kardeşim,
Oytun ATALIK
Beğenmene çok sevindim, çok deneysel takıldığım bir beste oldu gibi ve mix-master konusunda da çok iyi olduğumu söyleyemem açıkçası. Şarkı çıktığında spotify’da likeını alırım
Gölgelik çeyreğinin altında bir anlam yatmıyor maalesef.. Fonetik olarak maslak halayı, sarhoş zeybeği gibi neo-geleneksel şarkıları andırdığı için bir an aklımda belirdi hoşuma gitti ve böyle kalmasını istedim. Derin anlamlar arayan elbette bulur.
Saygılar ve sevgiler.
-
myavuzselim
Merhabalar.
Önceki versiyonu da dinlemiştim. Çok hoş ve ilginç bir çalışma.
Bu konunun uzmanı olmamakla beraber şunu söyleyebilirim. Saksafon ile altyapının devamının bir uyuşmazlığı var. Tahminim saksafon biraz daha reverb istiyor.
Başarılar dilerim.
Önceki versiyonu da dinlemiştim. Çok hoş ve ilginç bir çalışma.
Bu konunun uzmanı olmamakla beraber şunu söyleyebilirim. Saksafon ile altyapının devamının bir uyuşmazlığı var. Tahminim saksafon biraz daha reverb istiyor.
Başarılar dilerim.
-
myavuzselim
Naçizane Audacity ile şöyle bir deneme yaptım.
* Saksafona reverb ekledim, ses seviyesini 2 dB artırdım
* Drumlardaki treble seviyesini bayağı artırdım. Orijinalinde vuruşlar kulağıma biraz yumuşak duyuluyordu.
Bu işi bildiğimden değil, kendimce bir deneme yapayım dedim.
* Saksafona reverb ekledim, ses seviyesini 2 dB artırdım
* Drumlardaki treble seviyesini bayağı artırdım. Orijinalinde vuruşlar kulağıma biraz yumuşak duyuluyordu.
Bu işi bildiğimden değil, kendimce bir deneme yapayım dedim.
- Dosya ekleri
-
- golgelik.mp3
- (758.69 KiB) 33 kere indirildi