korkuyorum düşmekten

xmuselin

korkuyorum düşmekten

Mesaj gönderen xmuselin »

https://www.youtube.com/watch?v=w55G6pV5l_A

söz müzik bana ait , aranjesinde arkadaşımla çalıştık. yorumlarınızı bekliyorum
xmuselin

Re: korkuyorum düşmekten

Şarkı epey tamamlandı aslında. Şu anda vokal kayıtları ve mix üzerine çalışıyoruz fakat içime sinmeyen bir şey var çözemedim ne olduğunu
Emre Sezgin

Mesaj gönderen Emre Sezgin »

Merhaba, bence cok guzel bir calisma ve uzerinde emek harcamaya deger. Gitar melodiler cok hos. Vokalde tam oturmus.(sanirim seslendiren sizsiniz) sozelerde cok guzel dusunulerek yazilmis.

Sadece nacizane birkac notum var.

Ilk giriste gitar cok yuksek vuruyor notayi kulagimi biraz rahatsiz etti. Bence sarkiya fade-in ile baslamakta fayda var. Daha smooth bir baslangic olabilir. Yine gitari biraz eq ya ihtiyaci var. mid highlar cok sert. 1khz sonrasinda bolgesel bir calisma yapip dinamik eq le sertlik biraz alinabilir. Bir de gitar sarkinin cok onunde gibi duyuyorum.

Drums genel olarak cok alttan kalmis gibi. Biraz one cikabilir, ritime daha fazla katkida bulunmali. Snare'i ozellikle vocal phraselerinde aradim, vuruyor ama etkili degil sanki. Vocal double harmonilere bir daha goz atmak iyi olabilir cok emin degilim ama vocal alignment ile ilgili bir problem olabilir. Double harmoniler, back vocallerin stereo image ini biraz daha acabilirsiniz. Ayni seyi gitarlar icinde soyleyebilirim Gitarlarda merkeze yakin gibi geldi biraz daha panlamak dusunulebilir.

Vocal temiz geliyor ama mixe yedirilmesi lazim. Butunlesirse cok daha farkli duyulur. Ayni zamanda vocal guzel olsa da bazi yerlerde pitch correction cok hafif bir autotune istiyor bence.

Teknik konulardan ayri olarak ben projeyi cok begendim. Basarilar diliyorum. Sizin ve ekibinizin emegine saglik

Selamlar
Emre
xmuselin

Vakit ayırıp dinlediğiniz için çok teşekkürler yorumlarınız çok kıymetli, mutlaka dikkate alacağız. Güzel dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederiz
I_R_on

Mesaj gönderen I_R_on »

1. Bazı yerlerde sözleri anlayamadım,
??? (Loş bir ışık?) altında kurduğumuz düşleri
birileri geldi o ??? bu yürek

2. Parçanın intro'su ile başlanan gam, vokal girince değişiyor mu? Öyle ise enteresan tercih olmuş. Ya da tamamen vokalin tonu ile gitarın tonu arasında tam bir uyum olmadığı için de böyle bir hisse kapılmış olabilirim. Uzmanları daha iyi cevaplar.

3. Intro'daki gitarın 5. notasının pitch bend ile yukarı kaydığı ton dissonant kalmış. Artistik tercih olabilir ancak daha parçaya girer girmez biraz burdu.

4. Şarkıyı aşağıdaki yapıda gibi düşündüm, PreChorus/Bridge diye adlandırdığım yer tam olarak benim düşündüğüm gibi olmayabilir pek tabii. Aynı söz ikinci kez tekrar ettiğinde ilkinden biraz farklılaştırılabilir, melodisi yahut vokal tarzı da biraz değiştirilebilir. Bir diğer alternatif de şarkıya ikinci bir verse eklenebilir, mevcut halinde tek bir tane var.

Kod: Tümünü seç

[Instrumental Intro]
[Verse 1]
[PreChorus]
[Chorus]
[Instrumental Solo]
[Bridge]
[Chorus]
[Chorus]

İşlendikçe güzel sonuçlar elde edilecek güzel bir söz ve beste çalışması olmuş, tebrik ederim.
uzay19

Mesaj gönderen uzay19 »

Merhaba ben birkaç parçanızı dinledim mix konusunda küçük bir tavsiye verebilirim, de-esser kullanmıyorsunuz sanırım ya da çok az kullanıyorsunuz s,ş,ç gibi sesler çok öne çıkıyor. Buna dikkat ederseniz daha kontrollü olabilir, sevgiler.