Prechorus
-
Anıl Karabulut
Prechorus
Bir indie/rock şarkısı besteliyorum.Nakarat bölümü ve giriş bölümü hazır ancak nakarat öncesi kısmını bir türlü oturtamıyorum.Benzer türdeki şarkıları inceliyorum hepsinde apayrı teknikler kullanılmış ya da bana öyle geliyor.Akorlarım yükseliyor F-Gm-A-Bb şeklinde ve nakarat Dm ile başlıyor ama istediğim gerilme ve çözülmeyi elde edemiyorum.Sorun davulumdan da kaynaklanıyor olabilir.Bu konuda kısayollar var mı ya da birtakım teknikler?
Re: Prechorus
En pratik teknik uyum sağlamaya çalıştığın bu şarkı yapısından örnekleri bilinçli bir şekilde dinleme olabilir bence. Bazı şarkı lyric'lerinde şarkı bölümleri verse/prechorus/chorus şeklinde işaretlenmiş şekilde bulunabiliyor.
İlle de bir türe benzesin diye şarkının içine o bölümü koymak zorunda da değilsin, başka şekilde aktı ise o şekilde de devam edebilirsin.
Şarkına uygun fikir almak için en pratik yöntem AI kullanmak olabilir, Intro+Verse'i AI'a verip extend özelliği ile devamını o nasıl üretecek bakabilirsin.
İlle de bir türe benzesin diye şarkının içine o bölümü koymak zorunda da değilsin, başka şekilde aktı ise o şekilde de devam edebilirsin.
Şarkına uygun fikir almak için en pratik yöntem AI kullanmak olabilir, Intro+Verse'i AI'a verip extend özelliği ile devamını o nasıl üretecek bakabilirsin.