yeni denemem

zazoga

yeni denemem

Mesaj gönderen zazoga »

Merhabalar;

Giriş kısmını daha önceden yaptığım, bir marş denemesi olarak başladığım parça daha sonra beceremediğimi düşünüp, hoşuma gittiği için şarkı moduna sokmayı düşündüm fakat sonunda daha da bir marşa benzedi sanki :) Eksiklik yada bir fikir eksikliği var gibi geliyor. Şehrimde değilim aralarda dinlerim fikrim gelir diye yanıma almışım bu parçayı sevindim, paylaşabileceğim için
Dosya ekleri
deniyorum.mp3
(4.77 MiB) 54 kere indirildi
Emre Sezgin

Re: yeni denemem

Mesaj gönderen Emre Sezgin »

Eline saglik. Aslinda parcada guzel dusunceler ve melodiler var ama sarkiyla ilgili yaptigin elestirisel yorumuna katiliyorum.

Sarkida kesinlikle fikir eksikligi var. Sanki hosuna giden butun melodileri ve sesleri arka arkaya dizmissin. Orkestral ve sinematik basliyor sonra orkestralden uzaklasip, ud ile bizim kulturumuze yaklastirmiya calisiyorsun sonra House music kick ve electronik music beati ile devam ediyorsun sonra xylophone ile cocuk sarkisi havasina donusturuyorsun sarkiyi. Her bolum ayri ayri calisilip farkli iki uc sarki cikar ama parcada bir butunluk ve akis yok. Mix'ine deginmiyorum, sanirim hic mixing yok.

Basliginda belirttigin gibi denemeye devam. 👍🏻

Kolay gelsin
zazoga

Re: yeni denemem

Mesaj gönderen zazoga »

Merhabalar;

aslında orkestral girip anadoluya geçmeyi özellikle seçmiştim, 1. ve 2 melodi aslında bütünlüğü var yani ben tek seferde yapıp düzenlerken ayırmaya gitmiştim :) harman birşey çıkarmak istiyordum, ritimlere kesinlikle katılıyorum, iyi duyuyorsun :) o ritimler aslında burada böle birşey burada böyle birşey değip şimdilik fikirsel koyduğum şeylerdi. xylophone u pek çok parçamda kullanıyorum, açıkçası onun çocuk ezgisi hissiyatı oluşturduğunu hissetmiyorum belkide sevdiğim bir alet olduğu içindir.. Mix yok yapmadım ham hali bu, hatta ses dengesi de yok, onları da yapmadım onları biraz daha oturup şekillenince parça yapıyorum..

Yorumun için teşekkür ederim, bir nebzede olsa fikir almak iyi oldu, teşekkürler..