Yeni Yaptığımız Rock Demosu (Öyle düştün gözümden)

kursatba

Yeni Yaptığımız Rock Demosu (Öyle düştün gözümden)

Mesaj gönderen kursatba »

Herkese merhabalar,
Bir arkadaşımla uzun süredir bekleyen şarkı fikrimizi bu aralar tekrar canlandırdık ve prodüksiyonunu yaptık. Sonlara yaklaştık şu an, vokal kaydı tekrar yapılacak, mix master yaptırılacak (şu an sesler çok dengesiz) ve son rötuşlar yapılacak.
Şarkımızı dinleyip eleştiri ve yorumlarda bulunabilirseniz çok mutlu oluruz. 8-) Gerek beste, gerek aranje, gerek enstrüman secimleri hakkında dilediğinizce yorumda bulunmak serbest. Şimdiden teşekkür ederiz.
https://soundcloud.com/k-r-at-bak/oyle-dustun-gozumden
ataberkb

Re: Yeni Yaptığımız Rock Demosu (Öyle düştün gözümden)

Mesaj gönderen ataberkb »

Tarzına göre güzel bir şarkı olmuş. Bol bol gitar duymak benim hoşuma gitti. Vokal mixte diğer enstrumanlarla dengeli olmuş bu da benim hoşuma giden bir kısım oldu. Son kısmı opeth in burden parçasında bir kısma benzettim bence gayet güzel olmuş.
myavuzselim

Mesaj gönderen myavuzselim »

Edip Akbayram tarzı geldi kulağıma. Gayet beğendim. Gitar sololarında daha yüksek bir volüm mü olmalıydı acaba, bilemedim.
kursatba

ataberkb yazdı: 14 May 2025 11:58 Tarzına göre güzel bir şarkı olmuş. Bol bol gitar duymak benim hoşuma gitti. Vokal mixte diğer enstrumanlarla dengeli olmuş bu da benim hoşuma giden bir kısım oldu. Son kısmı opeth in burden parçasında bir kısma benzettim bence gayet güzel olmuş.
Çok teşekkür ederim, bu hali ilk demolardan birisiydi. Son kısımda o şarkıdan ilham almadım dersem yalan olur :) Burdenı çok severim. Şu an mix yapmaya çalışıyorum ama fazla bir tecrübem olmadığından kesin yanlış yapıyorumdur :D
kursatba

myavuzselim yazdı: 30 May 2025 00:03 Edip Akbayram tarzı geldi kulağıma. Gayet beğendim. Gitar sololarında daha yüksek bir volüm mü olmalıydı acaba, bilemedim.
Söyleyen arkadaşın tarzı öyle gerçekten. Beste ona ait, aranje ve producerlığı ben yaptım.
-Sololar biraz kısık kalmış olabilir evet, çalım ve solonun kendisi nasıl?
kursatba

https://soundcloud.com/k-r-at-bak/oyle- ... -rough-mix
Yeni bir versiyon yaptım arkadaşlar, buna yorum yapabilirseniz çok sevinirim. Özellikle MIX konusunda.
myavuzselim

Mesaj gönderen myavuzselim »

Merhaba. Düzenleme/mix konusunda deneyimi olmayan, sadece bir dinleyici olarak yazıyorum.

Tam olarak tanımlayamıyorum ama ilk demoda daha çok beğendiğim taraflar vardı. İkinci demonun sesi sanki biraz bulanık geliyor.
Ara ara yaylılar sanki biraz fazla önde, gitarı bastırıyor gibi geldi.
İlk demodaki 2:37 - 2:40 arasındaki detay çok hoştu (marimba mı acaba?), ikinci demoda bu pek duyulmuyor.
Outroda (3:13 gibi başlayan) "voice oh" gibi bir şey var. Çok önde gibi. Onun yerine gitarla yaylıyı duymayı tercih ederdim. İlkinde yaylı bir üst oktavtaydı sanki, o da güzeldi.

Gitarın çalımını ve solosunu çok beğendim.