Eline saglik hocam. Dinlemesi keyifli bir sarki olmus. Enerjisi de cok hos.Bence potansiyeli var.
Teknik olarak soyleyebilecegim birkac fikrim olabilir.. Oncelikle enstrumanlar arasindaki ses seviyesine calismak lazim. Dinleyiicinin hangi sese odaklanmasini istedigini anlayamadim. Synthler cok yuksek bence ve synthlerde cok noise var, mixi oldukca kirletmis. Kullandigin bir veya birkac plugin noise uretiyor yada dalga sesi effecti cok fazla, bilemedim. Synthler vokal dahil, tum enstrumanlara basiyor girdikleri zaman. Bir kaos var sanki. Davullar sarkiya enerji veren ve drive eden enstruman sarkinda. Snareler ve kick daha punchy olmaliydi bence. Definition yetersiz davullarda. Kick hatta biraz yuksek gelebiliridi.
Bass secimin cok guzel, melodi ve yuruyus cok tatli ama bass mid frekansinda rahatsiz edici uguldama geliyor octav yukselince 140-150 hz civarlarinda olabilir. Buldugun frekansa ozel dynamic eq yada dar Q ile ilgili frekansa internal SC compressor o ugultuyu alir. Vokal cok dar ve kuru geldi.
Hatta sarki ya cok dar yada tamamen mono.
Guzel sarki, guzel ses secimleri, vokal ve sozler de cok tatli. Iyi bir miksle harika parlar bu sarki. Tebrikler.
Not : Cok Ingilizce terim kullandigimin farkindayim, ozur dilerim. Tam Turkce karsiliklarini bilmiyorum cogunun.
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Söylediğiniz her şeyde haklısınız benimde farkında olduğum bazı durumlar. Çok fazla enstrüman olduğu için mixinde biraz zorlandım, snareyi yükseltme konusunda şöyle bir sorun yaşadım; snare zaten bu haliyle -7db ye vuruyordu mixte, daha da yükseltirsem mastering'e headroom kalmayacağı için yükseltemedim. Disturtion konusunda da dalga sesinden dolayı değil (sadece şarkı başına ve sonuna koydum o sesi), genel olarak kirli bir şarkı istediğim için bazı synthlerde abarttım sanırsam. Çok fazla dinleyince şarkıyı o kadar da hatalı gelmiyor maalesef
Kick ve snare i punchy duymak isterdim dedigim de aslinda yuksek olsun anlaminda soylememistim. Daha belirgin varliklarini hissettirme anlaminda dusunebilirisin. Genel sesi seviyesi iyi ise: ses seviyesiyle oynamadan da yapabilirisin. One plana cikmasini ve belirgin olmasini istedigin sesleri (sanirim 'belirgin' punchy tabirinin karsiligi olabilir) farkli bir aux kanala yonlendirip yuksek sikistirilmis bir compressor uygulayarak ve bu compressed sesi ana ses ile miksleyerek yada (dengeleyerek) ses biraz one cikartilabilir. Kanal uzerindeki compresor ayarlarini da konrol edebilirsin. Medium seviyeye yakin bir attack ve gorece daha hizli bir release sese gore degisir ama -3 -5 db arasi bir gain reduction hem tonal olarak sanre 'i degistirecek hem de one cikmasina yardimci olacaktir. Tabii FET tipi hizli bir compressor kullanmakta fayda var. Genel mix te maskelemeler icin iyi Eq uygulamalari, Side chain ile seperation tercihleri ve yine seslere gore kararinda ve dengeli saturasyon secimleri sarkiyi acar. Kanallara ve mix geneline cok yuklenmemek icin uygun yerlerde aux kanallari ('send' yada 'bus' gecer bazi DAW'larda) tercih edebilirsin. Kick icin dediklerim gecerli ancak compressor tipinden saturasyon secime kadar hersey farkli. Arastirarak cozebilirsin bu sorunlari