İlk söz denemelerimden

Kullanıcı avatarı
kadiriuss

İlk söz denemelerimden

Mesaj gönderen kadiriuss »

Selamlar. Önceden bolca müzik yapıyordum DAW'larda ama söz yazamıyordum. Gitarla boştayken takıldığım bir riffimsi vardı, söz yazsam nasıl olur dedim ve böyle oldu :) Öylesine kaydedip not olarak kenarda dursun düşüncesiyle kanala da ekledim. Fakat üzerine gitsem mi, vakit harcasam mı acaba konusunda kararsızım. Yorum ve fikirleriniz çok kıymetli, şimdiden teşekkürler.

https://www.youtube.com/watch?v=zNWYKaASYk4
Sevgiler
galipkerembayat

Re: İlk söz denemelerimden

Mesaj gönderen galipkerembayat »

Başta müzik bence çok güzel duyuluyor. Müziğin büyüklüğü gayet tatmin edici. Mix de şaşırtıcı bir şekilde güzel. Tabi çok küçük problemler var ama genel itibariyle çok güzel bir müzik olmuş.
I_R_on

Mesaj gönderen I_R_on »

Sözler güzel, müzik de güzel bence.

Ancak, meslek olarak söz yazarlığı yapıyor olsaydım herhalde "Büyük şehirler ve kaos, rüzgarlarla dağılan cümlelerim," gibi uzun cümleler kurmamaya çalışırdım. Malum müzik tekrar üzerine kurulu bir sanat olduğu için kısa şeyleri tekrar etmek, uzunlarını tekrar etmekten her zaman daha kolaydır. Dizeler uzun olunca ister istemez o söz'e yazılacak müzik tarzları da kısıtlanmış olacaktır diye düşünüyorum.
idrisyuknu

Mesaj gönderen idrisyuknu »

Merhabalar, ben de sizin bu eseriniz için yapıya sadık kalmaya çalışarak kendimce söz yazdım, dilerseniz bu şekilde de bir okuyun bakalım nasıl olacak :)

Sevgimle.

Gidemiyorsun, e gitme dur benimle kal bu akşam
Direniyorsa, ayakların. Ruhundur o, dinle de bak ya aşksa.

Kötü zaman mı yoksa, bizler miyiz? kaçan aşktan her anda,
Gizler mi günahını, sakladığın yalan dolan ne varsa,
İyi zamanlar düşün, iyileşiriz belki de biz bu aşkla.
Kalmanı istiyorum, sevgim, sevgimle.
DorukS
Site Admin

Mesaj gönderen DorukS »

Kesinlikle üzerine gitmelisin ve vakit ayırmalısın 🙂

İlk söz yazma denemeleri(nden biri?) için gayet başarılı. Sözler biraz kalabalık, biraz soyut, fakat bestenin temposu ve modal yapısı bunu dengeliyor. Bu tür sözlerin de alıcısı/dinleyicisi olur ama ben yazdıkça daha farklı bir tarza ulaşacağına eminim. Önümüzdeki haftalarda söz yazımı ile ilgili çalışmalarımız olacak, onları mutlaka yapmalısın. Yazdıkça bambaşka yerlere evrilecek çünkü.
Kullanıcı avatarı
kadiriuss

Mesaj gönderen kadiriuss »

Değerli yorumlarınız için hepinize çok teşekkürler :) Takipteyim Doruk Hocam emeklerinize sağlık. Herkese iyi çalışmalar diliyorum
Sevgiler