Yorumlarınızı bekliyoruz 🙏

Vangelis555

Yorumlarınızı bekliyoruz 🙏

Mesaj gönderen Vangelis555 »

Yorumlarınız bize ışık olacaktır....

https://youtu.be/PanWJ7t0KYs?si=_4EKFjunfDYADm2g
I_R_on

Re: Yorumlarınızı bekliyoruz 🙏

Mesaj gönderen I_R_on »

Çok güzel bir iş çıkarmışsınız, ellerinize sağlık.

Olumlu olabileceğini düşündüğüm tek geri bildirimim sözler ile ilgili olabilir. "Tanımlanan her şey biliniyor" , "Bilinen her şey siliniyor" şarkının hikayesine çok bir şey katmamış gibi.

Şöyle açayım,

Kod: Tümünü seç

Aşkın tanımı var mı?
Tanımlamak şart mı?

Aşk ilk anında kalsa olmaz mı?
Tanımlanan her şey biliniyor

Aşk hep yeniden yaşansa olmaz mı?
Bilinen her şey siliniyor
İlk cümleleri biri söylüyor, diğer biri de yanında tartışmaya fazla bir şey katmayacak şekilde bir şeyler söylüyor gibi olmuş.

Tarz ve beste anlamında farklı olmasına rağmen nedense aklıma Ajda Pekkan'ın "Kim ne derse desin" parçası geldi.
Vangelis555

Ne kadar güzel bir yorumlamışsınız çok tşk ediyoruz...
Söyledikleriniz bundan sonra ki çalışmalarımıza ışık olacak 🙏
Zamanınız olursa bir çalışmamızın daha linkini bırakıyoruz...
Saygılarımızla..

https://youtu.be/OZtLF7qLJVw?si=lgCFToqvsi6psaKN
I_R_on

Mesaj gönderen I_R_on »

Vangelis555 yazdı: 18 Oca 2025 19:40 Ne kadar güzel bir yorumlamışsınız çok tşk ediyoruz...
Söyledikleriniz bundan sonra ki çalışmalarımıza ışık olacak 🙏
Zamanınız olursa bir çalışmamızın daha linkini bırakıyoruz...
Saygılarımızla..

https://youtu.be/OZtLF7qLJVw?si=lgCFToqvsi6psaKN
Naçizane boş geçilmesin diye yaptığım yorumlar. Üstadlar daha iyi değerlendirecektir,

Paylaştığınız bu parçada sözlerle ilgili diğer parçadaki gibi bir durum yok, bir amatör olarak gördüğüm şeyler şunlar,

1 - Kulaklıkla dinlenmediğinde muhtemelen dikkat çekmiyor olabilir ancak trampet (snare) beni benden aldı, beynimin içine, içine yemiş gibi hissettim yüksek frekansları. Bu belki de benim dinleme şartlarımdan olabilir, bilmiyorum.

2 - Vokalist daha önce çok kez söylememiş bu parçayı gibi bir hissiyat oluştu, çok fazla yorum katmadan okumuş gibi. Bazı yerlerde sözler anlaşılmıyor (örn. 4.04 civarı seni ezler gibi bir şey diyor) Bu herhalde en kolay düzeltilecek husus.

3 - 1.59'da tüm enstrumanlar girdiğinde vokal de enerji dolu girseydi daha mı güzel olurdu acaba?

4 - Bridge kısmında (2.28) gam değişmemesine rağmen değişiyor gibi bir hissiyat geldi, G Major gamında yaygın kullanılmayan E akoru var sanırım orada, önceki kısmı çözmüş ama bir sonraki kısmı parçanın sonu gibi hissettirmiş sanki. Vokalistin performansı ile de alakalı olabilir bilemedim.

Eğitimini almadığım için cahil sayılırım müzik konusunda, sürç-i-lisan ettiysem kusuruma bakmayın,
Vangelis555

Bizim için her görüş çok değerli çok tşk ederiz...
Bu çalışmada çalan söyleyen müzisyenler kendi ev stüdyolarında çalıştılar ve bir lira maddiyat dönmedi onun için gönül çalışmasıdır. Tüm söylediklerinizi aldık heybemize koyduk bundan sonra ki çalışmalarımızda zamanı gelince heybeden çıkarıp kullanıcağız...
Bu arada canlı davul çalıyorsanız kayıtlarda mix ve edit çok zordur biliyorsunuzdur 😉
Saygı ve sevgiler 🙏
I_R_on

Mesaj gönderen I_R_on »

Vangelis555 yazdı: 19 Oca 2025 09:05 Bizim için her görüş çok değerli çok tşk ederiz...
Bu çalışmada çalan söyleyen müzisyenler kendi ev stüdyolarında çalıştılar ve bir lira maddiyat dönmedi onun için gönül çalışmasıdır. Tüm söylediklerinizi aldık heybemize koyduk bundan sonra ki çalışmalarımızda zamanı gelince heybeden çıkarıp kullanıcağız...
Bu arada canlı davul çalıyorsanız kayıtlarda mix ve edit çok zordur biliyorsunuzdur 😉
Saygı ve sevgiler 🙏
Rica ederim, dediğim gibi, amatör birinin yorumları olarak değerlendirin. Enstruman kaydı filan henüz bana uzak kavramlar. Şimdiye kadar sadece vokal kaydı yaptım. Davul konusunda haklısınız, dijital olanın kaydı bile sorunsuz değil, davul kaydına dair tek deneyimim evdeki davul setinden kayıt almak oldu. Zor iştir, tahmin ediyorum.

Saygılar, sevgiler.
DorukS
Site Admin

Mesaj gönderen DorukS »

Müthiş emek var, hem video hem müzik açısından. Ortaya da gayet güzel bir şarkı çıkmış. Hepinizin eline, yüreğine sağlık.

Bu şarkı çok popüler olabilir, içinde onu zirveye taşıyacak unsurlar var, ama geride tutan şey nedir diye adlandırmaya çalışarak birkaç kez dinledim. İki şey bulabildim.

Birincisi, sözler. Fazlaca didaktik geldi. Evet söylediği her şeye katılmamak elde değil ama eskilerin deyimiyle malumun ilâmı gibi olmuş, bir dize bir sonraki dizeyi merak ettirmiyor.

İkincisi de vokal. Vokal bana birçok açıdan "uzak" geldi. Şarkının sözleri sanki dinleyicinin iç sesi gibi, bu durumda vokalin çok daha yakın (İngilizce deyimle "in your face") olması daha etkili olur. Sanki (videodakine benzer şekilde) mikrofona çok uzak kaydedilmiş gibi. Fazlaca reverb var bu da mesafe hissini artırıyor. Daha yakın mikrofonlama + daha az reverb + daha fazla compressor ile daha yakına getirilirse etkisi daha artar diye düşünüyorum.

Fakat müthiş prodüksiyon. Emeğinize sağlık 🚀
Vangelis555

Doruk Hocam merhaba
Şarkımıza yaptığınız yorumlar için çok teşekkür ederiz. Belirttiğiniz her konu bize bundan sonra ışık olacaktır.
Bu çalışmayı pandemi döneminde yapmıştık ve hiçbir ticari beklentimiz yoktu. Yine o dönem yaptığumız bir çalışmamızı daha size dinletmek isteriz. Uygun bir zamanınızda dinleyip yorumlarsanız çok mutlu oluruz.
Ayrıca bu platform için size çok çok teşekkür ederiz...

https://youtu.be/w-CVyZnR4Zw?si=erZKePUPP8gNHDhA