Merhaba hocam, yine ben Küllü.
Bu sefer Lilianna Wilde'nin Grind Me Down ismindeki şarkısına remix denedim. Yine Brazilian Bass yaptım.
Şarkıyı orjinali 83BPM'den 110BPM'e çektim. -İnternetten 80-90bpm de dinlediğim slap house parçalar kulağıma hoş geliyor ama ben deneyince olmuyor, muhtemelen daha baya pratik yapmam lazım-
Yaptığım remixler şuanlık sadece kick + clap + bassline oluyor. Daha fazla enstrüman koymaya ve çeşitlendirmeye çalışacağım. Onun dışında biraz gain staging ve dynamic range öğrenmeye çalıştım. Parçanın sonundaki hookda clap koymadım ve reese bass'ın alt frekanslarını kısarak koydum biraz dar hissettirsin diye, sonra clap + hi hat + noise fx birlikte kullanarak birden enerjiyi tavan yapabileceğimi düşündüm.
Yaklaşık 6 aydır elektronik müzikle yakından ilgilenmeye başladığımdan beri çok fazla İlkay Şencan dinliyorum (2018-2020 zamanlarındakı brazilian bass ve slap house parçalarını) ve onun kullandığı seslerden hoşuma gidenleri kullanmaya çalışıyorum. Özellikle off beat koyduğu slide basslar parçaya çok iyi bir hava katıyor. Bende olabildiğince onu taklit etmeye çalışıyorum. Zaten şuanlık synthesizer kullanmayı bilmediğimden kendi seslerimi üretemiyorum, genelde İlkay Şencan'ın hazır kitlerini kullanıyorum. Bu yaz internetten Serum ve Avenger kullanmayı öğrenmeye çalışıp kendi kicklerimi basslarımı üretmeyi deneyeceğim. Bu konuda muhtemelen sizin YouTube videolarınızdan da bol bol faydalanıcam. Onun dışında önerileriniz neler olur?
Akşam yayında olmaya çalışacağım. Görüşlerinizi bekliyorum.
320kbps mp3