Boom bap rap star Beton Hoven

I_R_on

Boom bap rap star Beton Hoven

Mesaj gönderen I_R_on »

Yapay zeka ile üretilmiş bu eser ve persona için bir breakdown çıkarmak gerekirse,

1. Tamamı bana ait olan Robot Talk isimli parçamda arka motif olarak kullandığım aşağıda notalarını paylaştığım kısım.
2. Tarz ve enstruman seçimi ve sözlere kaynak oluşturacak şarkının ismini de içeren ana prompt

Geri kalanlar yapay zekaya ait,

Oluşan persona'yı beğendiğim için onu ayrı bir artist olarak konumlandırıp benzer tarzda (Her zaman bundaki gibi esprili olmayabilir pek tabii) parçalar yayınlamaya devam edeceğim. Orjinal eser üretim hızım azalmışken aynı parçaları / aynı fikirleri 2., 3. sanatçılar üstünden farklı tarzlarda yayınlamak iyi bir fikir mi yoksa çok da iyi bir fikir değil mi feedback almak istediğim nokta esas burası.

https://www.youtube.com/watch?v=imPvyk7Roac
RT.jpg
RT.jpg (38 KiB) 168 kere görüntülendi
PS: Bu nota diziliminde şöyle bir enteresan durum var, varolan bir videonuzda açıkladıysanız yönlendirirseniz sevinirim. Yapay zekaya sorduğumda halüsinasyon görmüyorsa eğer bu durumu "implied polyphony" terimi ile açıkladı. Çalındığında 16'lık notaların yanısıra beyin sanki ritmik olarak 3'er 4'lük nota ve bir es şeklinde ikinci bir enstruman, ikinci bir ses kaynağı varmış gibi algılıyor. (Bu benimle alakalı bir arıza da olabilir pek tabii, eşim bahsettiğim ikinci sesi duymadı mesela)
myavuzselim

Re: Boom bap rap star Beton Hoven

Mesaj gönderen myavuzselim »

Eğlenceli bir parça olmuş. Yalnız dışarıda mırıldanmak tehlikeli olabilir :D

O dediğin esleri sadece şarkının başında duyuyorum (3. saniyeye kadar). Sonrasında normal duyuluyor bana.

Buna benzer durumlar benim de dikkatimi çekmişti. Mesela atıyorum her dörtlükteki ikinci nota öne çıkıp, bu notalar kendi aralarında başka bir melodi oluşturuyordu. Bu belki bazen olumlu olabilir. Ama benim dikkatimi çeken durumlar hep olumsuzdu. Güzel olmayıp, dikkat dağıtıp, ana melodide vermeye çalıştığım duyguyu bozuyorlardı.
I_R_on

Mesaj gönderen I_R_on »

Evet bira cesur bir parça oldu, ana tema bir meyve olduğu halde cinsiyetçi olduğu da iddia edilebilir... Tekerleme gibi dilde yuvarlandığı için aklıma geldi aslında, kötü bir niyetim yoktu.

Dediğin gibi saf / fazla humanize edilmemiş çalınma durumunda olumlu değil daha çok olumsuz bir etki bırakıyor dinlendiğinde... Parçada çok duyulmuyor aslında. Açıklayabilmek için iki çıktı ekledim, Test.mp3 dinlendiğinde o 4'lük notaların duyulması lazım... Ne duyulduğunu Test_B.mp3 dosyasına koydum... Tam olarak duyulan şey değil tabii ama bir yaklaşım sadece...

Son 16 adet 16'lık notada mesela öncekilerden (dım dım dım es) farklı olarak (dım dım ) şeklinde duyuluyor sadece çünkü 4'lü 16l'lıkların başındaki nota tekrar etmeyi kesiyor...
Dosya ekleri
Test_B.mp3
(141.09 KiB) 11 kere indirildi
Test.mp3
(129.98 KiB) 10 kere indirildi
myavuzselim

Mesaj gönderen myavuzselim »

Tamam, şimdi anladım ne dediğini. Parçada bence hiç duyulmuyor, Test.mp3 dosyasında gayet net duyuluyor. Bence hızlı tempo ve notaların birbirine karışıp akor gibi duyulması ile alakalı. Daha az reverb olsa belki gider.