Selam ben Aysima

...
cailays

Selam ben Aysima

Mesaj gönderen cailays »

Merhaba ben Aysima, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı opera eğitimimden sonra farklı alanlara kayarak jazz, blues söylemeye başladım ve de İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik Teknolojileri bölümünde eğitim almaya başladım. Berklee College Of Music’ten de kabul aldım fakat eğitimimi erteledim. Şu anda bir oyun şirketi olan Hane Sounds’ta sound supervisorlığı yapıyorum. Sample packler üretiyoruz ben de mesleki olarak bir yandan stüdyo bir yandan game audio’da ilerliyorum özetle…

Ama gelelim üretmeye. Tabii ki ben de kendi müziklerimi bahsettiğim işler dışında üretiyorum… Ana enstrümanım vokal. En iyi çaldığım enstrümanım haliyle. Bir müzikal tiyatro’da oynayacağım yakında.. instagram’dan takipleşirsek hepinizi beklerim :D müzikal, jazz r&b blues üzerine yoğunlaştım daha çok fakat sadece bu genreları söylemiyorum tabii ki. Genre olarak kendimi kısıtlamayı sevmiyorum. Piyano ve gitar seviyem diğer enstrümanlarıma göre daha iyidir fakat bir grup olacağı veya jamleneceği zaman bu enstrümanları çalmayı pek tercih etmiyorum. Çünkü bence herkes en iyi çaldığı enstrümanı çalmalı…

Bunun dışında ürettiğim müzikleri bir süredir keyfime ürettiğimden paylaşmadım. Fakat çok yakında onları da paylaşmak istiyorum. İnstagram adresim: @akortsuz daha fazlası ve bir araya gelmek için iletişime geçebiliriz.. sizleri de dinlemeyi isterim 8-) 8-)
beytullahakyolmusic

Re: Selam ben Aysima

Mesaj gönderen beytullahakyolmusic »

sound supervisorlığı yapıyorum '' demmişsin öncelikle merhaba Aysima , bu alanla ilgili bilgi verirmisin tam olarak nasıl başladın bu işe ve nasıl buldun , ses ve müzikle çok ilgiliyim kariyer olarak ilerlenebilinecek bir alan ise yönelebilirm :) Sevgiler ;)
cailays

Mesaj gönderen cailays »

Merhaba, ben 3D tasarım yaparak girmiştim oyun sektörüne sonradan müzik kısmına yöneldim. Bu alana ilgi duyuyorsan bazı oyun şirketleri stajyer alıyor o şekilde başlayabilirsin belki. Kariyer olarak ilerlenebilecek bir alan bu tabii ki ama bu tamamen sana bağlı. Buna ne kadar vakit ayırdığın ve müzik dışında kendini de ne kadar donattığın ile alakalı. wwise, fmod bilmek işine yarayabilir. Unreal engine öğrenebilirsin. Neler yaptığını tam olarak bilmediğim için verebileceğim tavsiyeler kısıtlı, bir sorun olursa çekinmeden sor,
sevgiler.
:D ;)
Irmak

Mesaj gönderen Irmak »

Merhabalar bende bu yıl müzik teknolojileri bölümüne hazırlanıyorum. Aynı zamanda Berklee'de eğitim görmek gibi bir hedefim var. Hem ülkemizde müzik teknolojilerine nasil hazırlandığını hemde berklee'den nasıl kabul aldığın hakkında bilgi ve tavsiye verebilirsen çok sevinirim :D
Feza

Mesaj gönderen Feza »

Merhaba bende müzik teknolojileri okumak istiyorum özellikle yurt dışında berklee üniversitesi ile iletişime geçtim ama burs konusunda pek bir fikrim yok bu konuda bilginiz varsa eğer yardımcı olursanız sevinirim :)
FiridoW

Mesaj gönderen FiridoW »

Irmak yazdı: 30 Oca 2025 12:03 Merhabalar bende bu yıl müzik teknolojileri bölümüne hazırlanıyorum. Aynı zamanda Berklee'de eğitim görmek gibi bir hedefim var. Hem ülkemizde müzik teknolojilerine nasil hazırlandığını hemde berklee'den nasıl kabul aldığın hakkında bilgi ve tavsiye verebilirsen çok sevinirim :D
Merhabalar aynı yoldayım. Neler yaptınız, kazanabildiniz mi?